• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zdá sa, že zlý vstup do sezóny je pod Tatrami zabudnutý. Spolu s dvoma dôležitými víťazstvami dáva o sebe vedieť aj kanadský rozohrávač v službách Svitu Juevol Myles.

Po necelých dvoch rokoch sa bývalý hráč Komárna opäť vrátil na Slovensko, z juhu Slovenska zamieril v polovici októbra pod Tatry. Obliekať dres Svitu sa mu zdala ako správna kariérna voľba po minulej sezóne na Cypre. V drese Keravnos Strovolou totiž Myles odohral iba necelý jeden zápas, hneď v prvom súťažnom dueli sa totiž zranil. „Išlo o zranenie bedrového kĺbu, nechcel som to unáhliť. Bolo to pre mňa náročné, keďže sa museli so mnou v klube rozlúčiť, ale išlo o dobrú skúsenosť. Zranený som bol približne dva mesiace, potom som neúspešne hľadal nový klub. Medzitým som trávil čas s dcérkou, ale teraz som späť a s cieľom pokračovať tam, kde som prestal,“ spomína na obdobie z minulej sezóny rozohrávač Svitu.

Náhly koniec na Cypre neznamenal jeho basketbalový koniec, vo Svite sa mu zatiaľ úspešne darí reštartovať svoju kariéru, aj keď v úvode sa mu priveľmi nedarilo. Myles má však na to aj vysvetlenie: „Bolo to len o mne a o tom, že som rok nehral. Nie je ľahké nehrať rok a potom sa vrátiť do zápasového kolotoča. Tréner odviedol skvelú prácu, postupne ma zapájal do tímu, aby som našiel svoj rytmus. Teraz sa mi hrá dobre a dúfam, že v tom budem pokračovať.“

Jeho slová potvrdzujú aj štatistiky, od 25. novembra nezaznamenal v žiadnom z ostatných duelov menej ako 14 bodov. S priemerom 13.2 bodu na zápas je druhým najlepším strelcom Svitu, v počte ziskov na zápas mu s dvoma ziskami dokonca patrí štvrtá pozícia v rámci celej súťaže. K tomu všetkému dodáva ešte 3.1 doskoku a 2.4 asistencie na zápas. Ako sa z jeho pohľadu zmenila súťaž? „Súťaž sa veľmi z môjho pohľadu nezmenila, stále v nej hrajú kvalitní hráči a trénujú skúsení tréneri. Myslím si, že ide o dobrú súťaž, z ktorej sa môžete následne posunúť vyššie. Preto som sa sem aj vrátil,“ zamyslel sa kanadský rozohrávač.

Zlá novembrová bilancia je minulosťou, už proti Interu ukázala Iskra svoju kvalitu a tímu tiež prospela krátka prestávka kvôli súboju hviezd. Po prestávke zverenci Rudolfa Juga zvíťazili v kľúčových dueloch, zvíťazili na Karlovke a doma uspeli proti Nitre. Momentálne tak Svit na konte šesť víťazstiev a aspoň na chvíľu sa tlak na hráčov ustálil. „Myslím si, že to bude lepšie. Dobrou prácou na tréningoch je to len otázkou času, kedy sa naše výkony ustália. Pracujeme na tom, aby sme v správnom čase boli pripravení. Všetko je len o správnom zladení v tíme. Kvalitu náš káder má, všetko je len na hráčoch,“ myslí si Myles, ktorý na záver prezradil o svojich ambíciách v aktuálnom ročníku: „Moje ambície sú jednoduché, snažiť sa hrať dobre a dopomáhať tímu k víťazstvám. Víťazstvá sú prvoradejšie. Ak budeme vyhrávať, tak to pôjde ruka v ruke aj s mojimi výkonmi.“

FOTO: DANIEL FAIX