• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do Levíc prišiel bojovať o miesto na súpiske Patriotov v rámci 14-dňovej skúšky. Hneď vo svojom prvom zápase zaujal hernými kvalitami, na čo vedenie klubu zareagovalo zmluvou do konca sezóny. Reč je o rozohrávačovi Jeremym Grangerovi, ktorý v doterajšom priebehu ukazuje, že klub sa rozhodol správne.

Americký rozohrávač mal našliapnuté k úspešnej basketbalovej kariére v Európe. Po vydarenej sezóne v druhej tureckej lige sa presunul do Grécka, kde do januára odvádzal kvalitné výkony. V januári minulého roka sa jeho basketbalová kariéra takmer skončila, zrazilo ho na ulici auto. Pri zrážke utrpel vážnu zlomeninu nohy, po ktorej bol nútený rok pauzovať. „Posledná vec, ktorú si pamätám bolo, ako som vstúpil na ulicu. Ešte si pamätám ako som sa zobudil na ulici. Prvá otázka, ktorú som sa po operácii spýtal lekárov bola, či budem môcť ešte hrávať basketbal. Chvíľkovo som pomýšľal nad koncom, ale lekári ma nakoniec uistili, že budem v poriadku a opäť budem môcť hrať,“ spomína na náročné chvíle v živote rozohrávač Levíc.

Po náročnej ceste späť na basketbalové palubovky sa v apríli upísal mexickému Rayos de Hermosillo, za ktorý odohral len 7 zápasov s priemerom 6.3 bodu, 1.3 doskoku, 1.0 asistencie a 1.3 zisku. „Bol to dobrý klub, ale nebol som pripravený tak, ako som si ja myslel, hlavne po mentálnej stránke. Rok som nehral, bolo náročné sa vrátiť naspäť, pretože som stále na to myslel. To je už teraz zabudnuté a môžem sa opäť sústrediť už len na basketbal,“ rozpráva o svojej basketbalovej zastávke v Mexiku Jeremy Granger. Ďalšiu šancu dostal v tíme Levických Patriotov, do ktorého prišiel pred vyše mesiacom.

Z pôvodnej 14-dňovej skúšky sa nakoniec stal kontrakt do konca sezóny, keďže už vo svojom úvodnom zápase proti Kvarneru ukázal trénerovi Teo Hojčovi svoju hernú kvalitu. „Som veľmi šťastný, že som tu. Mám skvelých spoluhráčov, trénera, fanúšikov. Som rád, že môžem byť v Leviciach. O tom, že ostanem rozhodli spoluhráči a tréner. Pozdávajú sa mi trénerove názory, ako vedie tím. Z družstva mám pocit, ako keby sme všetci bratia. Cítim, že sme tu rodina,“ nešetrí chválou na svoj súčasný klub Granger. Levický rozohrávač má zatiaľ za sebou 5 zápasov v Eurovia SBL s priemerom 11.6 bodu, 3.4 doskoku, 3.4 asistencie a 1.0 zisku. „Som spokojný so svojimi výkonmi, ale zároveň si tiež myslím, že viem hrať ešte lepšie. Dokážem tímu poskytnúť ešte viac, ale momentálne hráme dobre, každý má svoju rolu v tíme a vykonáva, čo sa od neho očakáva,“ hodnotí doterajšie výkony 25-ročný hráč. Granger tiež dodal, že viac ako o vlastné ambície mu ide o tímové ambície. „Do každej sezóny predsa idete s tým, že na jej konci chcete byť práve vy najlepší.“

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN