• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V tíme Ľubomíra Urbana debutoval v ostro sledovanom zápase proti Prievidzi. Aj napriek len jednému tréningu s tímom mal Ronnie Taylor výrazný podiel na zisku dôležitých dvoch bodov v šlágri 25. kola.

Vedenie žlto-čiernych sa na začiatku nového roka činilo, do tímu Ľubomíra Urbana stihlo získať dve skúsené posily. Po Vujadinovi Subotičovi prišiel na Pasienky pred sobotňajším duelom aj 34-ročný rozohrávač Ronnie Taylor. Ten zaujal hneď vo svojom debute, keď v súboji o prvé miesto dopomohol k víťazstvu nad Prievidzou 16 bodmi, 5 doskokmi a 4 asistenciami. K riskantnému nasadeniu do duelu sa vyjadril po víťaznom zápase tréner Interu Ľubomír Urban takto: Riskol som to a vyšlo to, ale od optima sme mali ďaleko. Riskol som to v zmysle, že len včera došiel Ronnie Taylor a dnes nastúpil, čo nie je obvyklé, no pri zdravotných problémoch Gorana Bulatoviča to bolo nutné. Nakoniec nám pomohol vďaka svojim individuálnym schopnostiam a skúsenostiam.“

Taylor od prvého kontaktu s loptou ukazoval nesmiernu basketbalovú všestrannosť, skvelé držanie lopty a pohyb, s ktorým mala inak vynikajúca prievidzská obrana veľké problémy. Po niekoľkých zlých voľbách vedenia klubu sa javí skúsený rozohrávač ako správnym doplnkom do tímu žlto-čiernych. Aj samotný hráč hodnotí zloženie tímu pozitívne: „Družstvo je veľmi vyrovnané, máme dobrých rozohrávačov, máme kvalitu pod košom. Som šťastný, že tu môžem byť a pomôcť tímu.“

Za angažovaním Taylora do tímu hovorí aj jeho kariérne resumé. Okrem dlhoročného pôsobenia vo Francúzsku, stihol okúsiť aj exotickú irackú, libanonskú či katarskú ligu. Bol zaradený do All-Stars tímu druhej nemeckej a francúzskej ligy. Taktiež sa zúčastnil ázijských klubových majstrovstiev v roku 2013. „Myslím si, že vďaka mojim skúsenostiam. Odporučilo ma aj niekoľko ostatných trénerov. Mám viacero úloh na palubovke, nie je to len o skórovaní, ale aj o asistovaní či doskakovaní,“ odpovedá hráč Interu na otázku, vďaka čomu si vybrali práve jeho.

Aktuálnu sezónu začínal v druholigovom francúzskom celku Orchies, za ktorý ešte 27. decembra odohral svoj posledný zápas. „Bolo to viacero vecí, ktoré by som však radšej ďalej nerozoberal. Nebol som z toho šťastný. Keď bola možnosť odchodu, tak som ju využil,“ vyjadril sa k nečakanej zmene dresu Ronnie Taylor. Ako tiež rodák z Raleighu uviedol, mal možnosť vrátiť sa do južnej Ameriky, kde pred sezónou pôsobil, ale nakoniec ho zlákala možnosť zisku titulu a pohára. Do Interu prišiel s jasnými ambíciami: „Neprišiel som s tým, aby som im to pokazil. Chcem pomôcť, získať čo najviac víťazstiev na ceste za titulom. Stačilo mi vedieť, že idem do jedného z najlepších tímov, ktorý hral v tejto sezóne vo FIBA Europe Cupe. Žiadne osobné ciele nemám, stačia mi víťazstvá,“ stručne zhodnotil ciele v drese Interu Taylor.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK