• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bol jeden z hrdinov finálového zápasu Budiš Slovenského pohára. Jeho úspešná trojka na 87:83 sa v záverečných momentoch štvrtej štvrtiny ukázala ako kľúčová. Nenad Miloševič priznáva, že za posledné roky nezažil podobný tímový duch ako má družstvo teraz.

Pre skúseného naturalizovaného rozohrávača to bola už štvrtá trofej od jeho príchodu na Pasienky, ktorý sa datuje k októbru 2011. „V prvom rade chcem pogratulovať hráčom Prievidze, hrali fakt veľmi dobre. Bol to v ich podaní výborný zápas. Chcem poďakovať celému trénerskému tímu na čele s Mexom, Tomášom Polákom, urobili výbornú robotu. Takisto treba v takejto chvíli pochváliť aj našich oboch masérov – Adama Bayera a Peťa Čiernika, odviedli dobrú robotu, predsa len tri zápasy za tri dni je strašne náročné zahrať. Tiež aj nášmu kondičnému trénerovi Marošovi Molnárovi, ktorý mal tiež obrovskú zásluhu na dnešnej výhre. Chcem pogratulovať ešte mojej žene, môjmu synovi, tatkovi a svokrovi, že boli dnes na tomto zápase. Znamenalo to pre mňa veľa, veľmi ma podporili,“ neskrýval emócie po závere skúsený rozohrávač.

Samozrejme, na rad prišlo aj hodnotenie finálového zápasu. „Prievidza začala veľmi dobre, hnalo ich výborné obecenstvo. Myslím si, že v Prievidzi sú spolu s Levicami najlepší fanúšikovia v lige. Mali raketový vstup do zápasu, ale my sme sa nevzdali. Vedeli sme, že keď skvalitníme našu obranu, ktorá bola strašne deravá v prvom polčase, tak máme šancu na úspech. Hra Prievidze je založená na streľbe za tri body, čo sme museli ubrániť,“ začal s hodnotením „Nešo“.

Po polčase sa Inter zameral na kľúčové zbrane Prievidze a zároveň mu začalo padať, svoj podiel mal na tom aj Miloševič, ktorý dal 9 z celkových 16 bodov, vrátane dôležitej trojky 3 a pol minúty pred koncom. „Akonáhle sme začali brániť, vzrastala aj naša sebaistota v útoku, kde nám padli niektoré ťažké strely. Za posledné roky máme najlepší tímový duch, podporovali sme sa, keď nevychádzali nejaké veci. Bola len otázka času, kedy sa ten náš stroj naštartuje. Výborne momenty mal každý, kto dnes hral. Dali sme do toho 300% a nakoniec sme podľa mňa zaslúžene vyhrali,“ pochválil spoluhráčov 32-ročný hráč. O tom, že Inter pripravil Prievidzu o domácu neporaziteľnosť v tejto sezóne však prekvapujúco vôbec nevedel: „Vy pozeráte na to, či je to doma alebo vonku. My na také nepozeráme, ak by ste mi to teraz nepovedali, tak by som to ani nevedel. Sústredil som sa na iné veci, ale keď sme už boli prví, tak je to super.“

Na záver padla aj klasická otázka, či bol ich finálový zápas s Prievidzou povestným vrcholom trojdňového zápolenia. „Určite, zápas sa lámal až do posledných chvíľ. V prvom polčase sme prehrávali aj o 17 bodov, nakoniec to bolo o desať. Inak sa hrá finále ako štvrťfinále, semifinále, pretože sa hrá na jeden zápas. Finále je najťažší zápas. Pracovali sme preto, my sme sem neprišli len kvôli tomu finále, chceli sme vyhrať. Všetci to hovorili, čo nás určitým spôsobom pasovalo do role favorita v dnešnom zápase. Neprišli sme sem len odohrať tento turnaj, ale vyhrať pohár. Dnešný zápas bola čerešnička celého turnaja. Niekedy treba umenie ukázať v zápase, kedy nejde, si unavený, predsa len to bol tretí deň, nebolo to jednoduché zvládnuť. Som veľmi rád, že sme to zvládli,“ odpovedal spokojne Miloševič.

FOTO: PETER PENIAŠKO