• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V tíme Svitu prišlo počas posledného obdobia k viacerým hráčskym zmenám, jednou z aktuálne najnovších akvizícií je aj 25-ročný legionár spoza oceánu Jarekious Bradley.

Pre 25-ročného krídelníka je Svit prvou zastávkou na ceste profesionálneho hráča. Aj napriek tomu, že mal šancu hrať v D-League, tak za Oklahoma City Blue nedostal šancu odohrať ani jeden zápas. „Bol som síce draftovaný, ale nefungovalo to. Našiel som si preto nového agenta, ktorý mi mal nájsť aj nový klub,“ vysvetľuje Bradley, ktorý zakončil pod Tatrami, vo Svite. „Tento klub mi našiel môj agent. Moc iných možností som nemal, preto som to zobral a teraz som tu,“ povedal krídelník Svitu. Bradley debutoval v drese Iskry na začiatku januára a jeho premiéra pred domácim publikom v zápase so Spišskou Novou Vsou vyšla na výbornú. Za necelých 20 minút si stihol zapísať 22 bodov a doskočiť deväť lôpt.

Po deviatich zápasoch sa Bradley javí ako správnou alternatívou za posledné odchody v tíme Rudolfa Juga. Rodák z Memphisu sa na konci januára rozohral k stabilne dobrým výkonom, čo potvrdzujú aj zápasové priemery – 11.7 bodu, 6.2 doskoku a 1.7 zisku. Okrem Bradleyho výkonov sa tiež zlepšujú aj výkony Iskry, ktorá bojuje o šieste miesto po základnej časti. Vítanou vzpruhou pre tím bolo vydarené účinkovanie na Budiš Slovenskom pohári, kde najskôr vyradili minuloročného finalistu z Komárna, aby nebolo ďaleko tiež od víťazstva nad obhajcom z hlavného mesta. „Všetko je to hlavne o chémii v tíme, to je ten najväčší problém. Pokiaľ bude fungovať chémia, bude fungovať aj tím. Teraz je to už omnoho lepšie,“ myslí si samotný hráč.

Svoje nové pôsobisko si Bradley nevie vynachváliť. „Svit je úžasný, mám ho naozaj rád a je tu veľa dobrých ľudí. Samozrejme aj môj tréner a spoluhráči sú úžasní ľudia,“ nešetrí chválou legionár v službách Svitu. Podtatrancov čaká okrem zápasov základnej časti aj boj o šieste miesto, na ktoré si brúsi zuby Karlovka. Aké ciele má Bradley? „Bolo by dobré, ak by sme si udržali šieste miesto.“

FOTO: DANIEL FAIX