• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do play-off sa vedeniu levického klubu podarilo získať okrem Jalena Rileyho aj skúseného 26-ročného rozohrávača Cliffa Colimona, ktorý chce využiť túto príležitosť na to, aby sa s Patriotmi dostal v play-off čo najďalej.

Tím Levických Patriotov reagoval na zranenie Jeremyho Grangera promptne, pred uzávierkou súpisiek na túto sezónu stihol angažovať skúseného Cliffa Colimona. „Videl som, že vo väčšine európskych súťaží sa končí prestupové obdobie, preto sme sa na poslednú chvíľu dohodli. Vo Švédsku som sa pripravoval so svojim bývalým klubom a mal som záujem, niekde dokončiť sezónu,“ ozrejmil svoje kroky rozohrávač Levíc. Posledná akvizícia v tíme Patriotov začínala sezónu v lotyšskej Rige, kde obliekala dres Barons. Colimon odohral celkovo 20 zápasov s priemerom vyše 12 bodov, 3 doskokov a 3 asistencií na zápas. „Vyskytli sa určité problémy s peniazmi, preto sme sa dohodli na ukončení môjho kontraktu. Následne som sa rozhodol ísť do švédskeho Orebra, čo bolo moje minuloročné pôsobisko. Mohol som tam trénovať a udržiavať sa v kondícii, pred tým ako sa dohodnem s nejakým klubom,“ povedal 26-ročný hráč.

Nakoniec prišla pozvánka bojovať s Levicami vo vyraďovacích bojoch. „Môj agent videl v Slovensku dobrú možnosť, keďže Levice skončili štvrté a majú šancu sa v play-off dostať ďaleko. Na túto ponuku som čakal mesiac a pol, preto chcem čo najlepšie využiť svoju možnosť byť v Leviciach,“ uviedol Colimon. Debut prišiel v záverečnom kole základnej časti proti Svitu, keď za 23 minút zaznamenal 10 bodov a 2 asistencie.

Potom prišli dve štvrťfinálové prehry s Košicami. „Prvé dva zápasy som nebol vôbec spokojný so svojim výkonom. Nespal som dobre. V treťom zápase som však konečne hral svoju hru, veril som a bol som s mojim výkonom spokojný. Víťazstvo nám pomohlo aj v rámci tímu. Teraz je pred nami ďalší zápas, v ktorom bojujeme o to, aby naša sezóna neskončila. Nik nechce ísť domov,“ vyjadril sa k play-off zápasom levický rozohrávač.

Colimon vyjadril aj spokojnosť s levickým prostredím, príjemne ho prekvapila mohutná fanúšikovská základňa. Už v úvodných zápasoch sa ukázalo, že rozohrávač má dostatok skúseností na to, aby dokázal byť lídrom na palubovke. „Podporujem spoluhráčov, snažím sa ich pozitívne nakopnúť. Jasné, že ma budete počuť na ihrisku,“ prezradil rodák z Brooklynu. Zaujímavý pohľad priniesol Colimon aj na tohtoročné ambície: „Každý tím má samozrejme za cieľ zisk titulu. Ale okrem favoritov na víťazstvo, sú tu aj podceňované tímy. Často nás tímy podceňujú, ale minimálne raz sme každého porazili, preto si myslím, že dokážeme s kýmkoľvek hrať. Stačí bojovať, veriť si a uvidíme, kam to až dotiahneme.“

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN