• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ani skvelé individuálne výkony rozohrávača Svitu Isiaha Umipiga nepomohli k tomu, aby sa cez svojho bývalého zamestnávateľa prepracoval do semifinálových bojov. Filipínsky rozohrávač však sezónu hodnotí v pozitívnom duchu.

Absolvent univerzity v Seattli začínal sezónu v Komárne, ale nakoniec ju dokončil v dôsledku hráčskej rošády vo Svite. „Z celkového pohľadu som šťastný, ako sa mi zadarilo v prvej profesionálnej sezóne. Sezóna mi dala množstvo basketbalových lekcií. V Komárne to síce nevyšlo, ale tak to asi malo byť. Som rád, že som nakoniec skončil vo Svite, bola to dobrá voľba,“ začal s hodnotením Isiah Umipig. Filipínsky rozohrávač patril z pohľadu štatistík k najlepším hráčom celej súťaže, síce v Komárne dosahoval v priemere 11 bodov, 2.4 doskoku a 5.0 asistencie na zápas, ale naplno ukázal svoje kvality až v drese Iskry. Takmer každá obrana mal s jeho rýchlosťou problémy, o čom svedčí takmer 20-bodový priemer na zápas. „Samozrejme, preferujem víťazstvá nad štatistikami,“ vyvrátil rozohrávač Svitu pochybnosti o tom, že si v prvom ohľade hľadel na individuálne čísla.

S Komárnom si vyskúšal pôsobenie vo FIBA Europe Cupe a Komárno bolo konečnou stopkou Svitu vo štvrťfinálovej sérii. „Škoda, že sme nevyhrali viacej zápasov. Mrzí ma, že sme z play-off vypadli bez toho, aby sa nám podarilo aspoň raz vyhrať,“ povedal k vyraďovacím zápasom Umipig. Podľa samotného hráča bola hlavnou príčinou prehier nedôslednosť v obrane, ktorá v určitých fázach nebola podľa predstáv a vďaka nej postúpil úradujúci majster v najkratšom možnom čase. Či už tréner Jugo alebo prezident klubu Ján Drobný sa vyjadrili do médií v duchu, že by si Umipiga vedeli predstaviť v drese Svitu aj na ďalšiu sezónu. „Ešte neviem, kde budúcu sezónu budem hrať, ale všetko je otvorené,“ vyjadril sa Umipig. Jeho posezónny program bude pozostávať z každodenných tréningov, kde sa bude snažiť zapracovať na svojich slabinách a zlepšiť svoju hru, aby bol ešte viac nápomocný tímu, v ktorom bude v ďalšej sezóne hrať.

FOTO: DANIEL FAIX