• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Podľa očakávania sa skončil prvý štvrťfinálový zápas Eurovia Slovenského pohára, v ktorom Petržalka nestačila na svojho mestského rivala z Pasienkov. Aj napriek prehre o 55 bodov však prevládajú na strane kvalifikanta pozitíva.

Keď premenil Pavol Škrobánek v piatej minúte trojku, Petržalka sa ujala vedenia 7:2. To bol pre priaznivcov prvoligového klubu pocit, na ktorý sa nezabúda. Potom sa už zápas začal vyvíjať smerom, ktorý sa očakával. Prišla 12-bodová šnúra obhajcu titulu a v stretnutí začal dominovať Inter. „Petržalka si prišla schuti zahrať, vedeli sme, že budú bojovať, že to bude náročný zápas z pohľadu motivácie aj psychickej prípravy, ale po pár minútach to celé prešlo a začali sme hrať svoju hru. Chlapcov z Petržalky poznám už dlhé roky. Basketbal majú radi, držím im palce,“ zhrnul svoje pocity krídelník žltočiernych Marek Kozlík.

Petržalka si naozaj zápas užívala, pre väčšinu jej hráčov bola možnosť zmerať si sily s popredným tímom Eurovia SBL splneným snom. „Pre nás bol tento zápas krásny, my sme si to užili. Interu sme dali 51 bodov, čo je pre nás slušné číslo, toľko proti nim nedali v Bratislave ani niektoré družstvá v najvyššej súťaži. Bola to pre nás taká odmena za polročnú prácu, keď sme si veľa odriekali a v kvalifikácii sme nacestovali veľa kilometrov. My si za basketbal platíme, máme civilné zamestnania, pobrali sme si v práci dovolenky. Škoda, že sa hralo už od dvanástej hodiny. Nemohlo nás tak prísť podporiť viac našich fanúšikov,“ hodnotil duel skúsený Petržalčan, známy aj zo streetbalového pôsobenia Jaroslav Ciho.

Na Inter čaká v sobotu semifinálový súboj, zápas s outsiderom mohol tak brať aj ako prípravu na ďalšie súboje v Eurovia Slovenskom pohári. „Nacvičovali sme nejaké veci, ktoré by sme chceli použiť v semifinále. Bol to solídny, poctivý výkon z našej strany, aby sme sa pripravili na ďalší zápas,“ dodal Kozlík. Petržalčania zanechali na Pasienkoch veľmi sympatický dojem. Obrovského favorita sa nezľakli a bojovali o čo najmenší rozdiel v skóre. „Interisti majú samozrejme lepšiu kondíciu ako my, presnejšie strieľajú, častejšie trénujú, takticky sú na tom lepšie. Sú to neporovnateľné záležitosti. My sme sa však nevzdávali, užívali sme si to, vytvorili sme aj niektoré pekné akcie a práve o to nám išlo. Konečne sme sa mohli porovnať aj so slovenskou elitou, pre mňa osobne škoda, že to neprišlo aspoň o 10 rokov skôr,“ uzavrela 36-ročná opora petržalského basketbalového klubu Ciho.

Foto: Vladimír Dorňák