• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po návrate do SBL v sezóne 2017/18 sme avizovali našu dlhodobú víziu vydať sa cestou výchovy mládeže a budovania kostry seniorského tímu zo žilinských odchovancov. V prvej "aklimatizačnej" sezóne bolo jedným z našich cieľov dať šancu čo najväčšiemu počtu domácich hráčov, z ktorých sme chceli vytvoriť základ tímu pre nasledujúcu sezónu.

To sa nám aj podarilo. V aktuálnej sezóne máme v tíme štyroch legionárov a pokračujeme v ceste rozvoja slovenských hráčov, k čomu by títo legionári mali pomôcť. A práve naši americkí hráči DeAndre Dickson a Traveon Jackson, spolu s trénerom Ivanom Kurillom a generálnym manažérom Ondrejom Šoškom sa zúčastnili na tréningu našich basketbalových nádejí. Okrem spoločného tréningu v príjemnej atmosfére s chlapcami diskutovali o basketbalových aj nebasketbalových témach.

Ondrej Šoška: „Náš cieľ je mať v tíme čo najviac odchovancov. Vychovať hráča schopného hrať najvyššiu súťaž však trvá určitý čas a vôbec to nie je jednoduché. To, že sa v Žiline hrá opäť extraliga, je pozitívum aj pre mládež. Deti tým pádom vidia svoje vzory, ktorým sa chcú podobať a byť ako ony. To ich motivuje k tréningu a ďalšej práci na sebe. V minulosti bolo v Žiline množstvo kvalitných mládežníckych trénerov, ktorí vychovali hráčov schopných presadiť sa v extralige. Spomeniem pána Babuliaka a pána Rožánka, ktorého hráči Podhorský, Rožánek a Merešš sú nosnými hráčmi nášho tímu. Na výbornej úrovni spolupracujeme s mládežníckym oddielom MBK VICTORIA Žilina, pod vedením pána Iljaška. V klube je množstvo zanietených trénerov. Ich hráči sú tiež súčasťou nášho tímu, ale sú mladší a potrebujú ešte čas. PP & TV RAJ Žilina vznikla aj preto, aby hráči končiaci juniorskú kategóriu mali kde pokračovať. Snažíme sa vzájomne si pomáhať, čoho dôkazom je aj spoločný tréning mladších žiakov trénera Moravčíka s našimi americkými hráčmi a trénerom Kurillom. Deti si tréning v príjemnej atmosfére užili, zabavili sa a nechýbala ani beseda po tréningu.“

Zdroj a foto: bkzilina.sk