• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po pondelňajších výberoch kapitána Petra Sedmáka, je už tradične na rade aj jeho rival Radoslav Rančík. Ten si do svojho tímu na Eurovia SBL All Star Grame 2017/2018 vybral pivota BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Michela-Ofika Nzegeho a hráča BC Prievidza Granta Sittona.

Z tímu trénera Ericha Korfantu si okrem Antoniho zahrá aj 25-ročný švajčiarsky pivot Michel-Ofik Nzege. „Aj napriek tomu, že prišiel do ligy trochu neskôr, tak predvádza v drese Spišskej Novej Vsi dobré výkony. Je nekompromisný, dobre doskakuje a tiež hrá dobre jedna na jedna. To z neho robí nebezpečného hráča pre každého súpera a dobrého basketbalistu pre svoj tím,“ ozrejmil Rančík svoju predposlednú voľbu. Švajčiar sa pripojil k Spišiakom síce len na konci októbra, išlo o reakciu na početnú maródku v tíme, ale veľmi rýchlo sa etabloval v lige. Nzege sa za niečo vyše mesiaca zaradil k ligovej špičke, čo dokazuje priemer 19,3 bodu (5. miesto v rámci ligy), 10,7 doskoku (2. miesto), 1,3 asistencie a 1,1 zisku na zápas. Jeho priemerná užitočnosť predstavuje hodnotu 21,1, čo ho radí na piate miesto v celej súťaži. „Som v šoku, sú to skvelé správy. Byť súčasťou All Star zápasu hneď v mojom prvom roku je veľká pocta. O to viac si to cením, keďže si ma vybral taký hráč, ako je Radoslav Rančík, podarilo sa mu totiž hrať v najlepších európskych ligách. Som polichotený a už sa nemôžem dočkať toho, ako si zahrám v All Star zápase,“ uviedol Nzege.

Na záver sa hráč Interu rozhodol vybrať 24-ročného amerického krídelníka/pivota BC Prievidza Granta Sittona. „Od začiatku sezóny predvádza dobré výkony, má výborný cit pre svoju pozíciu. V obrane sa snaží, v útoku dokáže súpera dosť rýchlo obísť. Aj napriek fyzickým predpokladom hrá tvrdo,“ povedal na jeho adresu Rančík. Američan sa v Prievidzi odštartovať svoju profesionálnu kariéru, svoje rozhodnutie neľutuje ani on, ani tréner. Sitton totiž patrí k oporám trénera Ryana Pannoneho, priemerne pomáha v zápasoch 14,4 bodmi, 4,7 doskokmi a 1,6 asistenciami. „Wow, je vždy špeciálne, ak vás ocení taký hráč, ako je on. Odkedy som na Slovensku, tak som o ňom veľa počul. Som za to veľmi vďačný a dúfam, že ho nesklamem,“ vyjadril sa Sitton.

Hráči si postupne vybrali sedmičku basketbalistov, redakcia Eurovia SBL bude mať dvoch tzv. „žolíkov“ – do každého tímu dodajú dvojicu hráčov, bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Konečné zostavy tímov tak budú čítať desiatku basketbalistov, ktoré si potom vyberú svojho trénera a asistenta trénera.

 

Aktuálne zloženie tímov Eurovia SBL All Star Game:

Tím Rančík – Boban Tomič (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Žarko Djurič (BK Levickí Patrioti), Igor Marič (KB Košice), Miles Bowman (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Róbert Rožánek (PP & TV Raj Žilina), Grant Sitton (BC Prievidza), Michel-Ofik Nzege (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves)

Tím Sedmák – Aleksandar Vlahovič (BK Inter Bratislava), Milan Žiak (BK Levickí Patrioti), Saša Avramovič (Iskra Svit), Dalibor Hlivák (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Brandon Holcomb (PP & TV Raj Žilina), Ryan Martin (BC Prievidza), Adam Antoni (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves)

 

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne, vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

Foto: Lukáš Droppan