• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Už o niečo vyše mesiac sa opäť po ročnej prestávke uskutoční Eurovia SBL All Star Game. Kapitáni Radoslav Rančík a Peter Sedmák začali so zverejňovaním svojich hráčov do tímov. Prvými voľbami sa stali rozohrávač MBK Rieker Com-Therm Komárno Boban Tomič a BK Inter Bratislava Aleksandar Vlahovič.

Formát All Star zápasu prešiel výraznými zmenami, po novom to totiž bude súboj dvoch kapitánov a ich tímov. Na jednej strane to je pivot BK Inter Bratislava Radoslav Rančík, na strane druhej pivot KB Košice Peter Sedmák. Každý kapitán si postupne vyberie hráčov spomedzi účastníkov Eurovia SBL bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Z každého tímu si však môže vybrať len jedného zástupcu. Celkovo si kapitáni navolia sedmičku hráčov. Redakcia Eurovia SBL bude mať dvoch tzv. „žolíkov“ – do každého tímu dodajú dvojicu hráčov, tiež bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Konečné zostavy tímov tak budú čítať desiatku basketbalistov, ktoré si potom vyberú svojho trénera a asistenta trénera.

Radoslav Rančík si za prvú voľbu do svojho tímu vybral dirigenta komárňanskej hry Bobana Tomiča. „Tomiča som si vybral kvôli tomu, že je to hráč, ktorý dokáže dobre riešiť situácie. Celkovo sa mi páči jeho hra, vie čítať kompletne celé ihrisko. Dokáže dať trojku, preniknúť a je solídny v obrane. Podľa mňa je to jeden z najlepších rozohrávačov v našej lige,“ ozrejmil kapitán svoju prvú voľbu do tímu. Slovinský basketbalista patrí k najlepším legionárom v rámci Eurovia SBL, už druhú sezónu oblieka dres Komárna. Dvadsaťdeväťročný hráč doviedol v predchádzajúcom ročníku „obuvníkov“ k zisku striebra v lige a celkovému triumfu v Alpsko-jadranskom pohári. V tejto sezóne ho trochu pribrzdilo zranenie, ale hneď pri som návrate triumfoval so spoluhráčmi v dôležitom stretnutí proti Košiciam. Aj v tomto smere je možné sledovať jeho výrazný vplyv na výsledky družstva. Tomič má momentálne v priemere 16,6 bodu, 3,0 doskoku, 5,1 asistencie a 1,3 zisku na zápas. „Je to pre mňa pocta, že si ma taký basketbalista ako Rado vybral ako prvého hráča. Vždy je fajn byť súčasťou All Star zápasu. Teším sa už a verím, že to bude pekný basketbalový deň,“ uviedol hráč Komárna.

Peter Sedmák zalovil v tíme svojho konkurenta v All Star zápase, ako svoju prvú voľbu si z Interu vybral rozohrávača Aleksandara Vlahoviča. „Je to hlavný rozohrávač Interu. Jeho tím je po prvej štvrtine základnej časti zaslúžene na prvom mieste, preto si ako ich dirigent zaslúži byť súčasťou All star Game,“ vyjadril sa kapitán druhého tímu. Srbský „playmaker“ behá po slovenských palubovkách už tretím rokom, najskôr začínal v Košiciach a od sezóny 2016/2017 je tvárou Interu Bratislava. V žlto-čiernom drese sa 27-ročnému rozohrávačovi podarilo napokon získať aj majstrovský titul. Aj v tejto sezóne sa na neho môže tréner Oliver Vidin spoľahnúť, patrí totiž k najvyťažovanejším hráčom tímu. Vlahovič má po úvodnej štvrtine základnej časti priemer 13,4 bodu, 1,4 doskoku, 6,1 asistencie a 1,4 zisku na duel. „Veľmi ma to potešilo, som z toho šťastný. Prečo? Pretože nie som typický hráč na All Star, neviem dávať šialené smeče alebo vyskakovať nejako vysoko, ale kapitán tímu ocenil moju hru. To je pre mňa veľmi dôležité, pretože ľudia pozerajú na iné veci. Hneď som akceptoval jeho ponuku. Je to môj 'srbský človek', hovorí totiž lepšie ako mnoho Srbov. Ide o veľkú poctu a určite ho nemienim sklamať,“ povedal k zvoleniu hráč Interu.

Foto: Lukáš Droppan