• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ďalšie dve miesta na súpiske Eurovia SBL All Star Game zaplnil kapitán Radoslav Rančík. Do tímu si navolil rozohrávača PP & TV Raj Žilina Róberta Rožánka a krídelníka MBK Rieker Com-Therm Komárno Milesa Bowmana.

Pre istotu opäť pripomenieme už známe informácie. Každý kapitán si postupne vyberie hráčov spomedzi účastníkov Eurovia SBL bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Z každého tímu si však môže vybrať len jedného zástupcu. Celkovo si kapitáni navolia sedmičku hráčov. Redakcia Eurovia SBL bude mať dvoch tzv. „žolíkov“ – do každého tímu dodajú dvojicu hráčov, tiež bez ohľadu na geografické alebo iné obmedzenie. Konečné zostavy tímov tak budú čítať desiatku basketbalistov, ktoré si potom vyberú svojho trénera a asistenta trénera.

Rančík si napokon vybral jedného z lídrov mladého tímu Žiliny Róberta Rožánka. „V prvom rade dostáva príležitosť. Je to mladý a perspektívny hráč. Má dôveru od trénera a spoluhráčov. Niekedy pôsobí na palubovke až príliš drzo, čo je však z môjho pohľadu dobré,“ uviedol kapitán tímu k svojej voľbe. Rozohrávač nováčika súťaže sa napevno usadil v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige. Je tretím najlepším strelcom ligy s priemerom 20,1 bodu na zápas. Okrem toho si pripisuje na svoje konto aj 2,1 doskoku a 1,1 asistencie. Jeho výkony držia Žilinu po 13. kole na siedmom mieste tabuľky. „Je to pre mňa veľká pocta a motivácia do ďalšej roboty, že si práve mňa vybral do tímu tak kvalitný basketbalista, ako Radoslav Rančík. Dúfam, že ho nesklamem. Veľmi sa teším na zápas a verím, že si ho užijeme nielen my hráči, ale aj diváci,“ povedal Rožánek.

Ďalšou posilou Rančíkovho tímu sa stal 24-ročný hráč Komárna Miles Bowman. „Veľmi dobre hrá a aj doskakuje. Na ihrisku je nekompromisný. Rečou tela dáva jasne najavo, že si verí,“ vyhlásil Rančík o svojej ďalšej voľbe. Američan štartuje v drese „obuvníkov“ svoju profesionálnu kariéru a treba poznamenať, že začiatok má veľmi vydarený. Jeho doterajší zápasový priemer totiž činí „double-double“. Číselne vyjadrené – 16,8 bodu, 10,2 doskoku (3. miesto v lige) a 1,5 zisku na stretnutie. Jeho priemerná užitočnosť predstavuje hodnotu 22,2, čo je druhý najvyšší index v rámci súťaže. „Je to úžasné. Nikdy by som nepovedal, že si ako nováčik zahrám v All Stars zápase. Som veľmi vďačný za túto možnosť. Verím, že si to užijem,“ vyhlásil Bowman.

Aktuálne zloženie tímov Eurovia SBL All Star Game:

Tím Rančík – Boban Tomič (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Žarko Djurič (BK Levickí Patrioti), Igor Marič (KB Košice), Miles Bowman (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Róbert Rožánek (PP & TV Raj Žilina)

Tím Sedmák – Aleksandar Vlahovič (BK Inter Bratislava), Milan Žiak (BK Levickí Patrioti), Saša Avramovič (Iskra Svit), Dalibor Hlivák (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Brandon Holcomb (PP & TV Raj Žilina)

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne, vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

Foto: Lukáš Droppan