• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po voľbách kapitánov Eurovia SBL All Star Game 2017/2018 zostali na súpiskách jednotlivých tímov dve voľné miesta. Ako prvé sme ich zaplnili v tíme Radoslava Rančíka, ktorému pribudol Dávid Abrhám z VŠEMvs Karlovka Bratislava a Nemanja Barač z BK Inter Bratislava.

Takmer v domácom prostredí sa predstaví 21-ročný krídelník v službách Karlovky Dávid Abrhám. „Je to hráč, ktorý urobil od predchádzajúcej sezóny veľký krok vpred. Má však ešte pred sebou veľa roboty, ale tvrdou prácou a sebavedomím to dokáže dotiahnuť ďaleko,“ myslí si Rančík o svojom novom spoluhráčovi. Talentovaný hráč pôsobí spolu s Karlovkou už štvrtým rokom v najvyššej súťaži. Svojimi výkonmi však vzbudil pozornosť už v sezóne 2015/2016, kedy si od nás vyslúžil cenu pre „najlepšieho mladého hráča základnej časti“. Každou sezónou bol badateľný jeho progres, ale najviditeľnejší je práve v aktuálnom ročníku. Abrhám nastupuje do zápasov ako člen základnej päťky, priemerne si na svoje konto pripisuje 14,1 bodu, 2,1 doskoku a 2,5 asistencie. „Je to pre mňa veľká pocta, že sa môžem zúčastniť All Stars zápasu. Budem si môcť zahrať s najlepšími hráčmi v lige. Chcel by som sa poďakovať mojim spoluhráčom, bez nich by som to nedokázal, taktiež trénerom, ktorí mi dávajú príležitosť hrávať. Som im za to veľmi veľmi vďačný. Dúfam, že si všetci spolu užijeme večer plný pekných basketbalových zážitkov,“ vyjadril sa Abrhám.

Záverečná miestenka na súpiske sa ušla Rančíkovmu spoluhráčovi 27-ročnému srbskému krídelníkovi Nemanjovi Baračovi. „Je to asi najlepší univerzál v celej lige. Asi tak ľahko nenájdete hráča s takou fyzickou stránkou, intenzitou, obranou a útokom. 'Baky' je tiež môj spoluhráč. Teší ma to hlavne kvôli tomu, že má svoje kvality, ktoré mu zabezpečili miesto v tejto elitnej zostave,“ uviedol Rančík. Slová kapitána tímu potvrdzujú nielen štatistiky, ale aj predvádzané výkony na palubovke. Barač je súčasťou „žlto-čiernych“ druhým rokom, v porovnaní s predchádzajúcou sezónou však aj on urobil badateľný progres. Chválou na jeho adresu nešetrí ani tréner Interu Oliver Vidin. Srbský basketbalista má po dvanástich zápasoch priemer 15,3 bodu, 5,8 doskoku, 3,5 asistencie a 1,5 zisku. V rámci svojho tímu má druhý najvyšší index užitočnosti – 19,5, v kategórii plus-mínus mu patrí dokonca druhé miesto v rámci celej ligy s hodnotou +15,4. „Je to pocta byť súčasťou All Stars zápasu. Najradšej by som si zahrali proti Radovi, aby som nad ním zvíťazil (úsmev). Je však potešujúce, že si ma hráč s takými kvalitami, ako má Rado vybral do tímu. Teším sa už na samotné stretnutie,“ povedal Barač.

V nasledujúcich dňoch vám predstavíme trénerské dvojice, ktoré sa zúčastnia Eurovia SBL All Star Game a aj účastníkov smečiarskej súťaže.

Aktuálne zloženie tímov Eurovia SBL All Star Game:

Tím Rančík – Boban Tomič (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Žarko Djurič (BK Levickí Patrioti), Igor Marič (KB Košice), Miles Bowman (MBK Rieker Com-Therm Komárno), Róbert Rožánek (PP & TV Raj Žilina), Grant Sitton (BC Prievidza), Michel-Ofik Nzege (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves), Dávid Abrhám (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Nemanja Barač (BK Inter Bratislava)

Tím Sedmák – Aleksandar Vlahovič (BK Inter Bratislava), Milan Žiak (BK Levickí Patrioti), Saša Avramovič (Iskra Svit), Dalibor Hlivák (VŠEMvs Karlovka Bratislava), Brandon Holcomb (PP & TV Raj Žilina), Ryan Martin (BC Prievidza), Adam Antoni (BK 04 AC LB Spišská Nová Ves)

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne, vstupenky si môžete zakúpiť v sieti predpredaj.sk.

Foto: Lukáš Droppan