• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Posledným tímom, ktorý ešte neokúsil medzinárodnú konfrontáciu v tejto sezóne sú Levice. To sa však zmení v dnešnom stretnutí Alpsko-adratického poháru proti chorvátskemu KK Kvarner 2010.

Na Levických Patriotov čaká dnes ostrá skúška v Alpsko-adriatickom pohári, v prvom zápase privítajú na svojej palubovke chorvátsky celok KK Kvarner 2010. Klub vznikol len prednedávnom, v decembri 2009 spojením BC Jadranu a BC Torpeda. Za svoju krátku existenciu sa z priemerného klubu stal tím patriaci do širšej špičky chorvátskej ligy, čo potvrdili aj v minulej sezóne, keď v pohári skončili pred bránami finále a v lige sa umiestnili na 6. mieste. Kvarner nakročil do prebiehajúcej sezóny suverénne, štyri víťazstva v rade katapultovali tím Marijana Manceho do boja o čelné priečky. Pred týždňom síce prišla porážka od KK Záhrebu, ale záverečnú skúšku pred zápasom s Levicami sa im podarilo zvládnuť, doma zvíťazili nad Skrljevom 92:89. Takmer čisto chorvátsky tím je v pozícii favorita, ale Levice sú tiež v dobrej forme. Najväčšiu pozornosť v zápase bude treba venovať ešte stále len 20-ročnému reprezentantovi Chorvátska Paolovi Marinellimu, skúsenému Simemu Spraljovi, či bývalému hráčovi Levíc Sinišovi Štembergerovi. „Zápas bude hlavne o koncentrácii a sústredení počas celých 40 minút. Musíme hrať tímovo v obrane a mať aj individuálnu zodpovednosť, všetko začína od doskokov. Ak ich dokážeme limitovať na jednu strelu, tak to nám veľmi pomôže. V útoku musíme ostať disciplinovaní a hrať našu hru,“ myslí si levický George Valentine.

Kvarner už má za sebou prvý zápas v skupine, slovinský Helios porazili 86:73. Patrioti využijú prvé stretnutie aj na otestovanie Jeremyho Grangera, ktorý sa s tímom už niekoľko dní pripravuje a je na 14-dňovej skúške. K dnešnej premiére sa vyjadril aj domáci tréner Teo Hojč: „Hlavným dôvodom, prečo sa rozhodol klub využiť možnosť hrať na medzinárodnej úrovni je, aby sme našim skvelým fanúšikom priniesli niečo nové a vzrušujúce. Káder sme skladali na slovenskú ligu a preto vieme, že nás čakajú ťažké zápasy. Budem sa snažiť byť dôstojným súperom v súťaži a využiť nadobudnuté skúsenosti v lige. Náš prvý súper – Kvarner je silný tím s niekoľkými talentovanými a skúsenými hráčmi, ako Štemberger, Spralja a Marinelli. Dúfal som, že dáme šancu na medzinárodnej scéne niektorým talentovaným mladíkom z Levíc a tiež aj mladým Slovákom, ale rôzne dôvody prispeli k tomu, že sme sa túto výzvu a šancu rozhodli nerealizovať. Myslím si, že treba pomocou európskych súťaží ukazovať progres mladých talentovaných hráčov. Náš klub plánuje hrať na medzinárodnom leveli aj v ďalšom ročníku, preto dúfam, že sa tento plán v budúcom roku zrealizuje. Chceme ukázať, že vieme hrať dobrý basketbal. Budeme bojovať a uvidíme, ako to po 40 minútach dopadne.“ Dnešné stretnutie Levíc s Kvarnerom môžete samozrejme sledovať aj prostredníctvom našej stránky.

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN