• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po predĺžení kontraktu s trénerom Draženom Brajkovičom vykonalo vedenie KB Košice ďalší dôležitý krok týkajúci sa budúcej sezóny. Do Košíc zamieri z Levíc rozohrávač Milan Žiak.

"Už po poslednom štvrťfinálovom zápase s Levicami sme pripravili ponuku pre trénera Brajkoviča. Pri rozhodovaní o jej prijatí sa pochopiteľne začal informovať aj na možnosti kádra pre budúci ročník. Na mysli mal v prvom rade slovenských hráčov, pretože tých kvalitných je na trhu samozrejme menej ako legionárov. Ako prvé nám navrhol meno Milan Žiak," hovorí manažér KB Košice Ivan Benninghaus.

"Milana považujem za jedného z najlepších slovenských hráčov. O svojich kvalitách nás presvedčil počas vzájomnej play-off série, ale aj počas celej sezóny, kedy bol veľkou oporou Levíc. Stretol som sa s ním a opýtal som sa ho, či je pripravený hrať v mojom systéme. Odpoveď bola - nemám s tým problém," uviedol tréner Dražen Brajkovič na margo budúcosezónnej posily. 

Takéto skoré oznámenie novej tváre považuje chorvátsky kormidelník za skvelý signál. "Toto je prejav klubu s koncepciou. Vidíme to vo svete veľkého športu. Futbalové kluby ako sú Barcelona či Bayern oznamujú mená nových posíl už počas rozbehnutých sezón. Vysielajú tým signál o svojich ambíciách. Cením si preto rozhodnutie nášho manažmentu zabezpečiť slovenskú kostru tímu pre nový ročník už teraz. Toto je jasný znak serióznosti."

Dvadsaťsedemročný rozohrávač Milan Žiak začínal s basketbalom v rodnom Žiari, odkiaľ si to namieril do Nitry. Pod Zoborom pôsobil štyri sezóny a v roku 2012 prestúpil do Prievidze. Na hornej Nitre pobudol jednu sezónu a od roku 2013 hrával za Banskú Bystricu. Tam sa však basketbalový klub rozpadol a Žiak prestúpil do Levíc.

"Milana sme oslovili po ukončení štvrťfinálovej série. Stretol sa s ním prezident klubu pán Sabol, stretol som sa s ním ja a svoje požiadavky mu predostrel i tréner Brajkovič. Dali sme mu čas na rozmyslenie a keďže sa rozhodol kladne, v piatok pred zápasom v Prievidzi sme podpísali zmluvu. Tento krok poukazuje na náš zámer nepracovať len na tých zápasoch, ktoré sú práve pred nami. Myslíme koncepčne a už teraz sa preto pripravujeme na novú sezónu. Neradi by sme potom chytali zajaca za chvost. Už teraz tak môžeme povedať, že v novom ročníku budeme mať troch veľmi kvalitných slovenských hráčov - Baťku, Baldovského a Žiaka," pridal I. Benninghaus.

Autor: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN