• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

MBK Rieker Com-therm Komárno skompletizovalo tím pre blížiacu sa sezónu v Slovenskej basketbalovej lige. „Obuvníci“ sa nakoniec nepredstavia v Európskom pohári FIBA, otvorená je však účasť v Alpsko-jadranskom poháre.

Komárno nakoniec zaplnilo legionársky post, na pozíciu rozohrávača angažovalo 22-ročného amerického rozohrávača Koriho Babineauxa. Absolvent univerzity Jacksonville má za sebou mimoriadne úspešné pôsobenie v americkom univerzitnom basketbale. V drese „delfínov“ bol v sezóne 2014/2015 vyhlásený za najlepšieho nováčika konferencie a bol zaradený aj do druhého najlepšieho konferenčného tímu. Babineaux nadviazal na svoje výkony aj v predchádzajúcej sezóne, ako člen základnej zostavy odohral 36 stretnutí s priemerom 18,6 bodu, 4,9 doskoku a 3,8 asistencie na zápas, čo mu vynieslo miestenku v prvom konferenčnom All Stars tíme.

Highlighty Koriho Babineauxa:

K vicemajstrovi sa po dvoch sezónach v Nitre vracia aj odchovanec klubu Patrik Petrovský. Staronový hráč Komárna odohral v sezóne 2015/2016 23 duelov s priemerom 1,4 bodu na stretnutie. Pod taktovkou nového trénera Richarda Ďuriša bude obliekať komárňanský dres naďalej aj rozohrávač Igor Kurthy, ktorý v predchádzajúcej sezóne naberal prvé skúsenosti v SBL.

Aktuálny vicemajster si však určite nezopakuje účinkovanie v Európskom pohári FIBA. „Nebudeme hrať, je to definitívne rozhodnutie. Za určitých okolností sme mohli dostať výnimku, ale bol by problém s termínmi, keďže SBL-ka bude mať opäť štvorkolový systém. Nebudeme naháňať termíny a hlavne niektoré kluby ako keby nemali záujem, aby slovenské tímy reprezentovali v Európe. Dvojkolový systém by mal viacej výhod, dalo by sa viac trénovať napríklad,“ vyjadril sa generálny manažér Komárna Jozef Paulik.

Otvorená je však účasť v druhom ročníku Alpsko-jadranského pohára, kde by podľa dávnejších informácií mala účinkovať až štvorica slovenských tímov. „Veríme, že budeme hrať v tejto súťaži. Výhodou je, že nie sú v nej podmienky také striktné a termíny sa dajú dohodnúť,“ povedal k druhej možnosti komárňanský manažér.

FOTO: PETER BARÁTH a Internet