Vytlačiť
Kategória: Správy

Nováčik v Slovenskej basketbalovej lige MBK Lučenec začína zbrojiť pri svojom návrate do najvyššej slovenskej súťaže. Prvou zahraničnou posilou tímu sa stal 23-ročný americký krídelník Aaron Rountree.

Rountree odštartuje na Slovensku svoju profesionálnu basketbalovú kariéru, doteraz pôsobil v americkom univerzitnom basketbale. "Veľa večerov sme s Ivanom Kurillom hľadali optimálne posilnenie nášho tímu. Tohto výborného univerzála, na pozíciách 3 až 5, sme našli na Univerzite Iona. Keďže sa jedná o Aaronove prvé profesionálne kroky po skončení univerzity, sme radi, že si vybral práve náš klub. 203 cm vysoké krídlo výrazne zvýši našu palebnú silu, ale aj skvalitní našu podkošovú činnosť, ako v obrane, tak aj v útoku. Dúfam, že nám jeho temperament na palubovke, ako aj mimo nej, pomôže zdolávať aj tie najťažšie prekážky," povedal k novej posile prezident lučeneckého klubu Milan Matisko.

S univerzitnou kariérou začínal na škole Wake Forest, v predchádzajúcej sezóne sa presunul do tímu Iona College. Nová posila Lučenca odohrala za Ionu 33 stretnutí s priemerom 6,2 bodu, 5,2 doskoku, 2,6 asistencie, 1,4 zisku a 1,8 bloku na zápas, čím pomohol tímu k víťazstvu na turnaji Metro Atlantic Athletic konferencie. "Teším sa, že môžem odštartovať v MBK Lučenec svoju profesionálnu kariéru. O Slovensku som počul len dobré veci a teším sa na ponorenie do ich kultúry. Mojim cieľom je húževnato brániť a hrať basketbal správnym spôsobom. Ľudia mi povedali o tíme samé dobré veci a je tiež skvelé, že ľudia v meste milujú basketbal. Vidím tiež potenciál, ako po ofenzívnej stránke pomôcť tímu. Zaujímam sa len o víťazstva, ktoré plánujem s Lučencom dosahovať. Viem, že to bude výzva, keďže budeme nováčikom, ale som si istý, že so správnou chémiou uspejeme. Nemôžem sa dočkať začiatku mojej cesty," uviedla čerstvá posila lučeneckého tímu. Vedenie Lučenca bude zverejňovať v najbližších dňoch mená ďalších nových tvári v tíme.

Highlighty Aarona Rountreeho:

Foto: Internet