• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Víkendovým 19. kolom sme načali tretiu štvrtinu základnej časti ročníka 2014/15 a máme za sebou už dva mesiace bojov. Eurovia SBL sa rozhodla, že na stránke basketliga.sk každý mesiac vyhlási najlepších v kategórii Hráč mesiaca, Slovenský hráč mesiaca a Najlepšia päťka mesiaca.

Výsledky v prvých dvoch kategóriách vzišli z hlasovania manažérov a trénerov desiatich klubov štartujúcich v SBL. Najlepšiu päťku volí redakcia stránky basketliga.sk. V októbri sa Hráčom mesiaca stal levický Luka Igrutinovič, medzi Slovákmi dominoval Peter Sedmák. Pozrime sa, kto najväčšmi zaujal odborníkov v novembri.

Hráč mesiaca

T. J. „Willie“ Bannister (Komárno). „Lodiari“ v novembri vyhrali sedem z deviatich duelov. T. J. Bannister jeden vynechal, keď nebol pri prehre s Handlovou (70:79), v ostatných však výborne dirigoval hru aktuálne druhého tímu Eurovia SBL. Americký rozohrávač, ktorý sa pred sezónou vrátil z Číny, dosiahol v novembri úctyhodné priemery 17,8 bodu a 9,2 asistencie na jedno stretnutie. Trikrát dosiahol double-double za dvojciferný počet bodov a asistencií. Aj v dueloch, v ktorých sa mu príliš nedarilo strelecky, sa snažil byť čo najplatnejším hráčom. Na skvelé výkony už stihol nadviazať aj na začiatku decembra, keď bol architektom obratu v dôležitom zápase s Prievidzou (76:68).

Len dvaja experti nezaradili Bannistera ani medzi troch najlepších. Na ostatných hlasovacích lístkoch však nechýbal. Pritom presná polovica respondentov ho zaradila na prvé miesto.

Výsledky:

1. T. J. Bannister (Komárno) – 50 bodov (zo 60 možných)

2. Igor Marič (Prievidza) - 22

3. Peter Sedmák (Inter) - 17

Slovenský hráč mesiaca

Peter Sedmák (Inter). Úradujúci majster znova vedie tabuľku Eurovia SBL aj vďaka tomu, že sa môže spoľahnúť na konštantne kvalitné výkony Petra Sedmáka a Nenada Miloševiča. Práve táto dvojica ovládla hlasovanie o najlepšieho slovenského hráča. „Sedmo“ tak zopakoval prvé miesto v ankete z októbra. V novembri stihol odohrať osem stretnutí a priemerne v nich nastrieľal 20 bodov. Najviac sa mu darilo 15. novembra proti Handlovej, keď sa blysol 33 bodmi.

Pred mesiacom získal Sedmák v hlasovaní 56 bodov, teraz o desať menej. Stále však mal viac bodov ako ďalší štyria za ním dokopy. Až 14 hlasujúcich ho dosadilo na prvé miesto.

Výsledky

1. Peter Sedmák (Inter) – 46 bodov (zo 60 možných)

2. Nenad Miloševič (Inter) – 14

3. Richard Kucsa (Karlovka) – 12

Najlepšia päťka mesiaca

G: T. J. Bannister (Komárno)

G: Nenad Miloševič (Inter)

F: Igor Marič (Prievidza)

F/C: Saša Jankovič (Komárno)

C: Peter Sedmák (Inter)