• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti KB Košice absolvovali v stredu podvečer prvý oficiálny tréning pred novou sezónou. Trénerskej dvojici Dražen Brajkovič – Richard Leško sa hlásila už aj štvorica legionárov LaDarius White, Emir Zimič, Vladimir Ivelja a Radenko Pilčevič.

Z nových tvárí tak chýbal iba Maďar Csaba Kucsora, ako vážnejšia sa však z pohľadu chorvátskeho trénera ukazuje absencia tria reprezentantov Michal Baťka, Stanislav Baldovský a Milan Žiak. Všetci traja si budú ešte pekných pár týždňov plniť povinnosti v národnom tíme.

„Toto je pre nás veľký problém. Národný tím je ale národný tím a ja to musím rešpektovať. Je jasné, že reprezentácie chce najlepších hráčov. Nám však budú chýbať, pretože sú to naši najlepší Slováci,“ vyslovil sa tréner Býkov Dražen Brajkovič.

Na margo posíl zo zahraničia poznamenal: „Všetko sú to kvalitní a dobrí hráči. Teraz potrebujú pochopiť môj herný systém a vytvoriť kvalitnú partiu. Chceme hrať rýchly basketbal s dobrou obranou a doskokmi.“

Pätica legionárov, trojica slovenských reprezentantov a to všetko doplnené o Maurizia Galatu a zopár mladých hráčov z domácich zdrojov. Všetci dohromady by mali predstavovať správny mix, ktorý pomôže Košičanom nadviazať na výbornú nováčikovskú sezónu a posunúť ich opäť o krôčik vyššie.

„Myslím si, že sme vyskladali veľmi dobrý a skúsený tím. Máme tu viacerých hráčov so skúsenosťami z ABA Ligy, chlapcov, ktorí už počas kariéry okúsili silné ligy na Balkáne. Máme tu i mladého Američana, mládežníckeho reprezentanta Maďarska a zabudnúť samozrejme nemôžeme na slovenské opory. Skladba tímu podľa mňa odzrkadľuje klubový cieľ, ktorým je finále. Týchto hráčov som si vybral ja a preto v nich verím,“ vyslovil sa rezolútnym tónom Dražen Brajkovič.

Býci vycestujú 28. augusta na sústredenie do Liptovského Jána, kde odohrajú prípravné zápasy proti Svitu a Spišskej Novej Vsi. Následne ich čaká turnaj v Maďarsku a domáce súboje proti Interu a jednému súperovi z Poľska.

Autor: Peter Jesenský, Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ