• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Play off sa pre Levických Patriotov iba začalo, ale vedenie klubu už nezaháľa s prípravou na ďalšiu sezónu. Pred stretnutím s Handlovou sa dohodlo s 25-ročným pivotom Borisom Bojanovským na tom, že jeho misia v Leviciach sa ešte nekončí.

Bojanovský prišiel medzi Patriotov po dobrej sezóne v Komárne, s klubom podpísal vtedy dvojročný kontrakt s ročnou opciou. Žlto-zelený dres si bude napokon obliekať ešte minimálne dva roky. „Som veľmi rád, že je to práve Boris, s ktorým sa nám ako s prvým hráčom podarilo dohodnúť na predĺžení spolupráce. Veľakrát mám pocit, že jeho dôležitosť býva pre náš tím v lige často nedocenená. Počas dvoch rokov pôsobenia v Leviciach vyzrel, posunul sa ďalej ako človek, aj ako hráč a vnímame ho ako veľmi dôležitú súčasť nášho tímu. Stále má priestor na individuálne zlepšovanie sa a my veríme, že ten priestor využije a v Leviciach bude aj naďalej rásť ľudsky aj basketbalovo,“ vyjadril sa generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Rodák z Bratislavy bol pri všetkých klubových úspechoch, pred necelým rokom zdvíhal nad hlavu trofej pre majstra Slovenska a pred dvoma mesiacmi mal veľký podiel na tom, že sa Levice mohli radovať z historicky prvého Slovenského pohára. „Bobo“ sa v Leviciach počas dvoch sezón vypracoval na člena základnej zostavy, od svojho príchodu urazil podstatný herný progres, čo sa prejavilo aj na jeho individuálnych štatistikách. V aktuálnom ročníku odohral v troch súťažiach celkovo 38 zápasov, priemerne dosahuje v stretnutiach 9,0 bodu, 6,3 doskoku, 1,4 asistencie a 1,3 bloku. Počas dvojročného obdobia sa zaradil medzi najlepších Slovákov v SBL-ke a v lete by si po dlhšej odmlke opäť mohol navliecť na seba reprezentačný dres. „Som rád, že sme sa s vedením klubu dohodli na pokračovaní. Už to tu poznám a myslím si, že sa tu basketbal robí dobre. Na Slovensku patríme k špičke a som rád, že môžem byť toho súčasťou aj v budúcnosti,“ povedal pivot Patriotov.

Zdroj: basketballevice.sk, Foto: Lukáš Droppan