Vytlačiť
Kategória: Správy

Kto zaujal v 5. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy? Pozrite si náš pohľad na najlepšie výkony kola.

Osobnosť kola

Lučenec získal druhé ocenenie v priebehu aktuálneho ročníka. Cenu si vyslúžil svojim výkonom americký pivot Garrick Sims. Proti Karlovke predviedol svoju podkošovú dominanciu, na výhre sa podieľal 20 bodmi (100% z poľa), 17 doskokmi, 6 asistenciami, ziskom a blokom, čím sa jeho efektivita vyšplhala na hodnotu 38. Sims mal vyzývateľov najmä v zápase Inter - Komárno. Na víťaznej strane bol mužom zápasu domáci Aleksandar Vlahovič, autor 27 bodov, dvoch doskokov, 8 asistencií a 2 ziskov. U vicemajstra bol ťahúňom Wayne Langston, s 28 bodmi bol najlepším strelcom duelu. K svojmu bodovému kontu dodal aj šesť doskočených lôpt, tri zisky a osem získaných faulov v prospech tímu. 

 

Slovenský hráč kola

Naturalizovaný Slovák Nenad Miloševič chytá v Handlovej formu, čoho dôkazom je jeho výkon proti Svitu. Na prvom domácom víťazstve "baníkov" od návratu do Eurovia SBL sa podieľal 27 bodmi, 5 asistenciami a až 11 získanými faulami. Darilo sa aj prievidzskému rozohrávačovi Máriovi Ihringovi, proti Nitre si zapísal do štatistík 14 bodov, 6 doskokov, 3 asistencie a 2 zisky. Dariť sa začína aj Martinovi Bachanovi zo Svitu. V Handlovej síce nepomohol k víťazstvu Iskry, ale tešiť ho môže aspoň 12 bodov, 5 doskokov a 2 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Svoj doterajší najlepší duel odohral Čech vo farbách Handlovej Jiří Jelínek, proti Iskre Svit zaznamenal za 29 minút 12 bodov, 9 doskokov, 6 asistencií a jeden zisk. Kvalitný výkon vydal zo seba aj Rastko Dramičanin z Prievidze, autor 19 bodov a 4 doskokov. Dôležitou súčasťou tímu Svitu je Anton Shoutvin, v Handlovej zaujal 18 bodmi a 6 doskokmi.

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku mal v 5. kole komárňanský Wayne Langston, o bod menej si zapísali Aleksandar Vlahovič z Interu a Nenad Miloševič z Handlovej.

 

Najlepšia zostava

Rozohrávačske posty by sme zverili Nenadovi Miloševičovi s Aleksandarom Vlahovičom, na ďalších postoch by sme úlohy rozdelili Wayne Langston, Garrick Sims a Jiří Jelínek.

Foto: Lukáš Droppan