• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sezóna 2018/2019 má za sebou iba úvodné štyri kolá, no v Handlovej došlo k prvej zmene na hráčskej súpiske. "Hornonitrania" z kvarteta zápasov zvíťazili doposiaľ iba v jedinom prípade a tri razy svojim súperom podľahli. V úvodných dvoch domácich stretnutiach im ale víťazstvo uniklo iba o vlások.

Handlovský tréner sa už po prvom zápase s Levicami nechal počuť, že "baníkov" tlačí topánka najmä na rozohrávke, na ktorej okrem Montella Goodwina, figuroval donedávna aj Fabyon Harris. Ten sa ale nedokázal zmocniť úlohy lídra tímu. Mesto, prostredie a klub mu nesadli a rozhodol sa, že v Handlovej skončí. Jeho návrh handlovský manažment prijal tesne pred zápasom tretieho kola na Spiši. "Nakoľko sme s jeho výkonmi neboli príliš spokojní, tomuto návrhu sme sa nebránili a dohoda o ukončení spolupráce bola pre obe strany najlepším riešením. Fabyonovi ďakujeme za obdobie, ktoré v drese MBK strávil. Prajeme mu, aby si našiel angažmá, s ktorým bude ako on, tak aj jeho nový zamestnávateľ spokojný," skonštatoval športový riaditeľ klubu Ivan Kartáč.

Miesto na handlovskej rozohrávke ale dlho prázdne nezostalo. Tréner Torda musel opäť alternovať a jeho voľba napokon padla na dvadsaťsedemročného, 194 centimetrov vysokého Chorváta Ivana Mikuliča. "S Ivanom som bol v kontakte niekoľko dní a vysvetlil som mu, čo Handlová v súčasnosti potrebuje. Hľadal som hráča, ktorý by mal priniesť na rozohrávku rozvahu a pokoj, ale najmä hráča, ktorý dokáže vytvárať pozície pre svojich spoluhráčov. Napokon sme sa dohodli na spolupráci a verím, že toto rozhodnutie bude pre náš tím správne," zhodnotil Torda.

Skúsený rozohrávač sa do tréningového procesu zapojil v uplynulý pondelok a handlovskí priaznivci budú sledovať jeho debut v zeleno-čiernom drese už proti Žiline. Na Slovensko si to namieril po druhý raz vo svojej kariére. V sezóne 2015/2016 prejavil záujem o jeho služby basketbalový klub Iskra Svit, no priaznivci podtatranského celku ho v najvyššej slovenskej súťaži napokon nemali možnosť vidieť. "V spomínanej sezóne som vo Svite absolvoval iba predsezónnu prípravu, počas ktorej som ale nenastúpil ani na jediný zápas. Potom prišla ponuka z tímu Jazine-Arbanasi Zadar, kde som si vyrokoval lepšie podmienky," vysvetlil Mikulič. V tej istej sezóne ale opäť menil klub, tentoraz si to namieril do Gruzínska, kde sa mu s tímom BC Kutaisi podarilo získať majstrovský titul.

V sezóne 2016/2017 sa bývalý mládežnícky reprezentant Chorvátska dohodol s českým klubom mmcité Brno. V českej NBL odohral 22 zápasov, v ktorých dosahoval priemerne 10,6 bodu, 3,3 doskoku a 3,7 asistencie na jeden duel.

Jeho ďalšie kroky smerovali do Bosny a Hercegoviny, kde sa upísal tímu HKK Široki Primorska, no približne v polovici sezóny znova menil zamestnávateľa. Posledným klubom, ktorého dres obliekal, bola rumunská SCM Craiova. V rumunskej "A dívizii" nastúpil v sedemnástich dueloch a počas nich si vytvoril štatistiky 10,2 bodu, 3,2 doskoku a 3,9 asistencie na jedno stretnutie. "V Rumúnsku som mal zostať aj v aktuálnej sezóne. Tesne pred začiatkom sezóny ale došlo v Craiovii k výmene trénera, ktorý si vyskladal tím podľa svojich predstáv a ja som do jeho konceptu nezapadol. Pred príchodom na Slovensko som ešte absolvoval skúšku na Islande, no z osobných dôvodov som ponúkaný kontrakt neprijal," ozrejmil Chorvát s bosnianskym pasom.

Novopečený handlovský rozohrávač by sa mal zmocniť úlohy tvorcu hry a lídra tímu. "V poslednom období som na internete sledoval slovenskú SBL a zvlášť zápasy Handlovej. Po tom, čo som mal možnosť vidieť, mi je úplne jasné, čo môj nový klub potrebuje. Pevne verím, že práve ja mu to prinesiem a urobím pre to všetko," dodal na záver Mikulič.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkha.sk, Foto: gr.cz