• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti MBK Handlová majú za sebou prvý prípravný zápas v rámci predsezónnej prípravy. V poslednú augustovú sobotu svoju premiéru zvládli a pred domácim hľadiskom zdolali Spišskú Novú Ves 85:73. Dnes na nich čaká druhé vystúpenie, tentokrát ale na palubovke súpera. Zverenci trénera Maksimoviča vycestovali do susedného Rakúska, kde ich preverí účastník domácej Superligy, basketbalový klub Arkadia Traiskirchen Lions.

Iba tesne pred týmto duelom "Hornonitrania" oznámili posledné meno svojej súpisky. Tucet "baníkov" uzavrel dvadsaťsedemročný francúzsky rozohrávač Davy Baltus, ktorý počas svojej doterajšej kariéry pôsobil v americkom Potreville, nórskom Baerum Basket, vo švédskej Uppsale a do Handlovej pricestoval zo španielskeho klubu Circulo Gijon. "Zo Španielska som sa rozhodol odísť po tom, ako môj zamestnávateľ začal porušovať zmluvné podmienky. Nemohol som si ale dovoliť dlho stagnovať, preto som ponuku z Handlovej privítal s nadšením. Navyše tu hrával môj bratranec Jonathan Dogbo, ktorý obliekal dres Nitry. Najmä od neho som získa informácie o slovenskom basketbale," vysvetlil handlovský rozohrávač.

Úlohou 188 centimetrov vysokého "playmakera" bude vytvorenie tandemu so Stefanom Mitrovičom, pretože práve post rozohrávky nemali ešte donedávna Handlovčania úplne uzavretý. "Do Handlovej som prišiel s cieľom pomôcť svojmu novému tímu ako najlepšie viem. Budem na sebe tvrdo pracovať, pretože chcem svojim spoluhráčom, divákom a trénerovi dokázať, že rozhodnutie angažovať ma bolo správne. Doposiaľ považujem za najkrajšie roky kariéry pôsobenie v Kalifornii a vo Švédsku, kde som sa vyvíjal ako hráč, ale i ako človek. Verím, že po sezóne 2019/2020 budem môcť k nakrajším momentom kariéry priradiť Handlovú," povedal s úsmevom sympatický Francúz.

Davy nemal príliš veľa času na zoznámenie sa s novým prostredím, pretože po prílete na Slovensko okamžite naskočil do tréningového procesu a dnes odcestoval s tímom na prípravný zápas do Rakúska. Napriek krátkemu pobytu na Hornej Nitre, svoje pocity neskrýval. "Prišiel som do krásneho a tichého mestečka a presne takéto prostredie mi vyhovuje. Myslím si, že je to ideálne miesto pre načerpanie energie a bude sa mi tu vynikajúco sústrediť na svoj osobnostný rozvoj, a to tak na palubovke, ako mimo nej," uzavrel Davy Baltus.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: basketsverige.se