• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ťažko si predstaviť majstrovský tím Interu bez Nemanju Barača. O to viac nás teší, že BK Inter Bratislava môže oznámiť, že sa s 27-ročným srbským krídelníkom dohodol na ďalšej spolupráci!

Do Bratislavy prišiel vlani ako pomerne neznámy hráč. Hoci mal Nemanja za sebou už vydarené angažmány doma v Srbsku i v Slovinsku a Rumunsku, na Slovensku si musel renomé budovať od základov. A podarilo sa mu to veľmi rýchlo. Bojovný, atleticky výborne vybavený, 196 cm vysoký krídelník sa okamžite stal jednou z opôr Interu. Zrejme nie je náhoda, že ústup z prvej priečky SBL prišiel práve v čase, keď tréner Oliver Vidin nemohol pre zranenie a zdravotné problémy rátať ani s Baračom. Čo je dôležitejšie, 27-ročný belehradský rodák sa dal do poriadku práve v čase, aby sa mohol pripraviť na play-off. V ňom exceloval. V defenzíve deptal viaceré opory Prievidze i Komárna, no veľmi platný bol aj na opačnej strane ihriska, v ofenzíve. Ťažko si predstaviť, že by si Inter v rozhodujúcich momentoch počínal tak suverénne, keby okrem famózneho kapitána Rada Rančíka nemal v zostave aj tohto chlapíka. Na konci sezóny ho na oficiálnej stránke SBL zaradili do ideálnej päťky legionárov. Zaslúžene. 

„Hlavný dôvod je, že v klube som našiel správnych ľudí. Stáli za mnou. Vyhrali sme majstrovský titul a v Bratislave je naozaj výborne,“ prezradil nám Nemanja Barač, prečo neváhal a s Interom sa dohodol na ďalšej spolupráci. Ako vraví, obľúbil si aj bratislavského publikum, ktoré ho povzbudzovalo nielen počas sezóny, ale žiadalo jeho návrat aj pre tú budúcu: „Vnímal som, že fanúšikovia oceňujú môj spôsob hry. Mám ich rád. Potrebujeme našich fans. Je dôležité, aby sme mali odozvu na to, o čo sa snažíme na ihrisku. Pre tím je dobré mať takúto odozvu. Že ma fanúšikovia chcú späť, som nevedel, lebo nečítam internetové diskusie, ale teší ma to. Som veľmi rád.“

Barač je po Radovi Rančíkovi, Rišovi Grznárovi a Stefanovi Matovičovi štvrtým známym hráčom, s ktorým bude môcť tréner Oliver Vidin počítať v sezóne 2017/18. V nej sa Inter vydá za obhajobou titulu, čo sa mu podarilo aj v roku 2014. „V ďalšej sezóne by som s Interom rád znova vyhral titul a tiež pohár. Aby sme získali obe koruny naraz. Bolo by pekné, keby sme hrali aj niečo v Európe, ale neviem, či na to príde. Uvidíme,“ zamyslel sa Nemanja pri otázke, čo chce v žlto-čiernych farbách dosiahnuť v budúcom ročníku.

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák