• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Keby sa Tomáš Mrviš rozhodol zmeniť pôsobisko, o jeho služby by sa nepochybne pobilo viacero účastníkov Slovenskej basketbalovej ligy. „Mrvo“ sa však na našu veľkú radosť rozhodol, že aj ďalšiu sezónu potiahne v drese BK Inter.

„Sme veľmi radi, že sme vzájomnú ústnu dohodu preniesli na papier. Zmluvná rovina je jedna vec, oveľa dôležitejšie je, aby sa Tomáš dal zdravotne do poriadku a doliečil si koleno, v čom sa mu budeme snažiť maximálne pomôcť a utvoríme mu optimálne podmienky,“ povedal generálny manažér Michal Ondruš a zároveň tak načal tému zraneného ľavého kolena, ktoré 27-ročného krídelníka trápilo v uplynulých týždňoch. Mimochodom, ľavé koleno ho v minulosti, keď ešte pôsobil v Handlovej, pripravilo o kompletný ročník 2010/11.

Tomáš verí, že najhoršie má už za sebou a po rehabilitácii sa bude môcť naplno zapojiť do letnej prípravy: „Sám som po sezóne nevedel, čo s tým kolenom bolo. Najprv to vyzeralo, že ho bude treba zoperovať, ale potom sme konzultovali aj s ďalším lekárom, ktorý skonštatoval, že netreba operovať. Už ma takmer nebolí. Mal som oddych, ale teraz, od pondelka, ho začínam postupne zaťažovať. Aj svaly boli ochabnuté, takže musím od začiatku posilňovať svalstvo a dávať väčší pozor práve na to koleno.“

Odchovanca Handlovej, bývalého hráča Levíc či Prostějova, si teda v najbližších týždňoch vezme do parády špecialista Peter Čiernik s kolegami z Fitclinic. „Všetko už je naplánované s fyzioterapeutmi, oni vedia, ako na to,“ potvrdzuje Mrviš.

Tomáš Mrviš naznačil, že všetku energiu bude smerovať k tomu, aby sa pripravil na začiatok letnej prípravy a nadchádzajúcu sezónu 2018/19. Sám vraví, že príliš neváhal, kde ju absolvuje. „Jedna vec je, že Inter sa o mňa vždy postaral. Cítim sa tu dobre. Je to už taká interistická rodina. Dlho som sa nerozhodoval. Vypočul som si pár ponúk, ale Inter sa za mňa vždy postavil a som v klube veľmi spokojný,“ povedal hráč, ktorého v januári 2016 postihlo mimoriadne vážne zranenie, po ktorom prišiel o obličku. Napriek tomu sa dokázal vrátiť do výbornej formy a v roku 2017 dopomohol žlto-čiernym k majstrovskému titulu, štvrtému v ére samostatnosti, ôsmemu celkovo.

Uplynulý ročník už taký úspešný nebol. „Mrvo“ síce nehral zle, priemerne dosahoval 9 bodov, takmer 4 doskoky a cez 3 asistencie na zápas. Navyše sa z neho stal špecialista na trojky v dôležitých momentoch. Lenže Inter napriek prvenstvu v základnej časti neobhájil titul a v semifinále stroskotal na Košiciach (2:4 na zápasy). Musel sa teda uspokojiť „len“ s bronzom. Budú Bratislavčania o to hladnejší po úspechu v nadchádzajúcom ročníku? „Určite hej. Uplynulá sezóna nebola až taká zlá, ale spravili sme zopár chýb. Môžeme sa z nich ponaučiť a v budúcej sezóne byť úspešnejší,“ verí „Mrvo“.

Pokiaľ ide o Inter, klub z Pasienkov zatiaľ potvrdil, že z minulosezónneho kádra sa už dohodol na pokračovaní spolupráce s Marekom Kozlíkom, Goranom Bulatovičom, Nemanjom Baračom, Richardom Grznárom a z Karlovky získal Davida Abrháma. Tréner Oliver Vidin i Michal Baťka zostávajú tiež, mali dlhodobejšie kontrakty.

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák