• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zdalo sa vám, že Interu by pod košom mohli chýbať centimetre? Nie je to tak, veď Michal Baťka tiež nie je pri výške 204 cm žiadny drobec. Prichádza však dlháň, ktorý v Slovenskej basketbalovej lige nemá konkurenciu! BK Inter Bratislava sa totiž dohodol na spolupráci s 224 centimetrov vysokým slovenským reprezentantom Michaelom Fusekom.

Do Bratislavy prichádza pivot, ktorý 5. júna oslávil 23. narodeniny, na ročné hosťovanie. Stále je totiž kmeňovým hráčom popredného belgického klubu Spirou Charleroi, v drese ktorého už zbieral skúsenosti aj v pohárovej Európe.

Meno Michaela Fuseka sa spájalo aj s draftom NBA. Najprv v roku 2016, keď sa o ňom hovorilo, že by mohol patriť medzi tzv. „early entry candidates“ a potom, oveľa vážnejšie, v roku 2017. Hoci to nevyšlo, zostal v hľadáčiku zámorských tímov.

V uplynulom ročníku sa predstavil aj v SBL. Po Novom roku totiž z Belgicka zamieril na hosťovanie do BC Prievidza, s ktorým však stroskotal už v úvodnom kole na rivalovi MBK Komárno.

Teraz sa teda do SBL vracia, avšak už ako hráč najúspešnejšieho slovenského mužského klubu. Čo si od neho na Pasienkoch sľubujú, prezradil generálny manažér Michal Ondruš: „Príchodom Michaela Fuseka uzatvárame káder na novú sezónu. Sme radi, že sa nám podarilo obsadiť pozíciu päťky domácim hráčom. Samozrejme, že si od neho sľubujeme veľa, keďže ako klub vstupujeme do každej z posledných sezón s vysokými ambíciami. Veríme, že sa nám podarí napĺňať nielen naše ambície, ale aj ambície Michaela Fuseka a ak by som to mal zľahčiť: veríme, že sa mu u nás podarí zužitkovať to, čo mu príroda nadelila.“

Mimochodom, Michael ešte ani nemusel nastúpiť na ihrisko a už mu patrí jedno prvenstvo. Hoci sme zalistovali v kronikách a pýtali sa aj pamätníkov, zdá sa, že počas 55-ročnej histórie klubu za Inter nikdy nehrával vyšší basketbalista ako on!

Zostava, s ktorou Inter vyrukuje do ročníka 2018/19, získala príchodom Michaela Fuseka definitívnu podobu. Okrem tréner Olivera Vidina a Michala Baťku, ktorí mali uzatvorené dlhodobejšie kontrakty, sa klub z Pasienkov dohodol na ďalšej spolupráci s Nemanjom Baračom, Marekom Kozlíkom, Goranom Bulatovičom, Richardom Grznárom, Tomášom Mrvišom a Miroslavom Páleníkom. Pokračovať bude aj mladík Tomáš Praženka. Prvou letnou posilou sa už v máji stal mladý reprezentant David Abrhám, ktorý do Interu prestúpil od mestského rivala z Karlovky. Nedávno žlto-čierni oznámili príchod amerického rozohrávača Arika Smitha, najlepšieho strelca minulej sezóny švédskej najvyššej súťaže. Nasledovalo angažovanie jeho krajana Leeho Skinnera, najlepšie doskakujúceho hráča a štvrtého najlepšieho strelca českej NBL.

Highlighty novej posily Interu:

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Králik