• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

A4ka All-Star Game SBL 2019 naberá postupne svoje obsadenie. Po týždni máme pre vás ďalšie mená na súpiskách oboch družstiev. Tréner slovenského výberu Peter Jankovič vybral žilinské duo Jakub Merešš a Róbert Rožánek, jeho náprotivok Aramis Naglič si ukázal na lučeneckú dvojicu Melsahn Basabe a Mike Caffey.

Kormidelník Lučenca si v rámci ďalších výberov vybral zástupcov žilinského basketbalu. Ešte stále len 23-ročný rozohrávač Róbert Rožánek sa postupne prebíja k najlepším domácim hráčom našej súťaže. V rodnom meste pokračuje vo svojom hernom progrese, zatiaľ má nakročené k najlepšiemu ročníku. Aktuálne drží vynikajúci priemer 16,5 bodu, 3,5 doskoku, 4,1 asistencie a 1,2 zisku na zápas. „Robo už len potvrdzuje inštinkt strelca a každý rok patrí medzi najlepších slovenských strelcov v celej lige. Je to veľmi dobrý strelec aj z neľahkých pozícií. Myslím si, že popracoval aj na obrane a stáva sa z neho komplexný hráč, čo je pre slovenský basketbal veľmi pozitívna správa,“ povedal Jankovič.

Jeho tímový kolega je na tom veľmi podobne, z 23-ročného krídelníka Jakub Merešša rastie tiež zaujímavý basketbalista, ktorého pravdepodobne čoskoro neminie pozvánka do reprezentácie. Dokazuje to aj výkonmi v SBL-ke, jeho zápasový priemer momentálne činí 13,8 bodu, 6,2 doskoku a 1,0 asistencie. „Myslím si, že Jakub patrí k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku mám na tomto poste. Veľmi atletický a dynamický spôsob hry, mne osobne veľmi imponuje. Za doterajšie výkony si určite zaslúži účasť na All-Starse,“ nadviazal tréner Lučenca.

hlavni treneri asg

Tréner Interu si tentoraz vybral hráčov práve od svojho konkurenta v All-Star Game. Dvadsaťsedemročný Melsahn Basabe prišiel na Slovensko so zaujímavým životopisom, ktorý v podstate napĺňa aj v drese BKM Lučenec. Skúsený Američan patrí k dominantným hráčom pod košom, svedčí o tom 15,9 bodu a 7,5 doskoku na zápas. „Basabe využíva svoje fyzické parametre, hľadá možnosti najjednoduchšieho skórovania, je veľmi silný v hre pod košom. Možno nie je až taký rýchly, ale nahrádza to výborným prehľadom v hre,“ uviedol Naglič.

Ešte o čosi na tom je lepšie 26-ročný playmaker BKM Mike Caffey. Ten patrí k hviezdam ligy, o čom svedčalo aj ocenenie „Peak hráč mesiaca október“. S takmer 20 bodmi na stretnutie je ligovým lídrom, okrem toho patrí v elite aj počte ziskov (2,6) a asistencií (5,4). „Caffey a Basabe sú veľmi dobrí hráči. Lučencu sa podaril dobrý výber. Caffey je skvelý rozohrávač, má sebavedomie v útoku, strelecky sa mu darí. Veľmi dobre strieľa aj za tri body. Je ťažko brániteľný. V SBL jeden z najlepších hráčov na svojom poste,“ dodal kouč „žlto-čiernych“.

 

Aktuálne zloženie tímov A4ka All-Star Game SBL 2019:

Tím „Slovensko“: Michal Baťka (Inter Bratislava), Jaroslav Musil (BKM Lučenec), Jakub Merešš, Róbert Rožánek (obaja BK Slávia Žilina):

realizačný tím: Peter Jankovič - hlavný tréner, Ivan Kurilla, Michal Madzin - asistenti trénera

 

Tím „Svet“: Kenney Funderburk, Lee Skinner (obaja Inter Bratislava), Melsahn Basabe, Mike Caffey (obaja BKM Lučenec)

realizačný tím: Aramis Naglič - hlavný tréner, Tihomir Bujan, Rudolf Jugo - asistenti trénera

 

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť už teraz cez ticketportal.sk.

Foto: Lukáš Droppan