• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do tímu Marka Cvetkoviča prichádza slovenská posila. Novým členom tímu MBK Handlová je Ladislav Stojanov.

Handlovčania stále kompletizujú svoj káder. Naposledy sa k mužstvu pripojil Petar Despotovič a Kenneth Rhymes, pričom športový riaditeľ avizoval, že do konca roka by mal pribudnúť ešte jeden hráč pod kôš a jeden Slovák. Tým Slovákom je práve Ladislav Stojanov, ktorý prichádza z Nitry. „Sme radi, že do tímu prišiel Ďalší slovenský hráč. Potrebovali sme káder doplniť, aby sme zlepšili aj tréningový proces. Laca dobre poznáme, je to veľmi slušný hráč s množstvom skúseností a verím, že pre náš tím bude prínosom,“ hovorí o novej posile Ivan Kartáč.

Laco Stojanov posledné dva ročníky pôsobil v Nitre, odkiaľ odišiel v rámci klubových zmien v priebehu minulého týždňa. Pod Zoborom pôsobil ešte v rokoch 2006 až 2009, no okrem toho si ešte obliekal dres Levíc a Komárna. Teraz má však namierené na Hornú Nitru do tímu Marka Cvetkoviča. „Handlová sa mi ozvala ihneď, ako sa udiali nejaké zmeny v Nitre, ktoré súviseli so mnou, takže sme sa aj rýchlo dohodli a neváhal som,“ hovorí na margo svojho príchodu 28-ročný krídelník a dodáva: „Určite sa chcem s Handlovou prebojovať na vyššie miesto v tabuľke.“

Handlová ma na svojom konte aktuálne 23 bodov, keď zo 17 zápasov šesť vyhrala a jedenásť prehrala. Dva body si „baníci“ pripísali dvakrát proti Spišskej Novej Vsi a Karlovke a potom proti Nitre a Svitu. Niekoľkokrát sa však už avizovalo, že vedenie družstva zatiaľ nie je spokojné s výsledkami a predsezónne ciele sa zatiaľ nedarí naplniť. „Ťažko sa hodnotí doterajší výkon Handlovej. Tiež sa tu udiali nejaké zmeny v kádri. Určite je to však skúsené družstvo, ktoré sa má nachádzať na lepšom umiestnení v tabuľke,“ hovorí o svojom novom klube najnovšia handlovská posila. Stojanov má na svojom konte dva majstrovské tituly, a to s Nitrou a Levicami. Tento rok za nitriansky tím odohral 16 zápasov, pričom priemerne na ihrisku strávil 25 a pol minúty a pripísal si 8,3 bodu, 2,5 doskoku a 1,2 asistencie. Laco sa prvýkrát v Handlovskom drese predstaví už v najbližšom zápase 21. decembra, práve proti svojmu bývalému klubu.

Autor: Karolína Kučerová, zdroj: mbkha.sk

Foto: Rastislav Búgel