• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úvodný tréning Levických Patriotov, vonku na ovále futbalového štadióna, dnes absolvoval s tímom aj Richard Grznár.

Rodák zo Žiaru nad Hronom koketoval s Levicami už v predchádzajúcej sezóne, jeho zdravotný stav mu však nedovolil rýchly návrat na palubovky. S vedením klubu sa nakoniec dohodol, že pokiaľ bude zdravotne v poriadku, tak reštartuje v žlto-zelenom drese svoju basketbalovú kariéru v sezóne 2016/17. Grznár vynechal posledné dva súťažné ročníky pre rôzne zdravotné komplikácie. Jeho posledný zápas sa datuje k 15. marcu 2014, keď nastúpil do štvrťfinálového duelu proti Prievidzi vo farbách Banskej Bystrice. „Nebol som ešte v Leviciach, keď bol Rišo zdravý a hral, ale počul som o jeho kvalitách veľmi veľa. Viem si teda predstaviť, čo Rišo znamená pre slovenský basketbal. Boli sme s ním v kontakte od konca predchádzajúcej sezóny , kedy s nami absolvoval pár tréningov, návrat sa však musel odložiť. Bol by som veľmi rád, keby som ho mohol mať zdravého v tíme a chcel by som mu pomôcť k návratu na úroveň basketbalu, akú predvádzal pred zranením. Dáme teraz Rišovi všetku podporu a starostlivosť, budeme mať trpezlivosť a budeme čakať s jeho návratom, až pokiaľ nebude 100% fit. Všetci sa určite na jeho návrat tešíme, my v tíme a rovnako aj fanúšikovia, mu ale musíme dať priestor na to, aby bol na návrat 100% pripravený,“ uviedol na Grznárovu adresu tréner Levíc Teo Hojč.

Od tejto doby sa pokúšal talentovaný rozohrávač niekoľkokrát o návrat na palubovky, ale vždy ho zastavili zdravotné komplikácie. Všetko začalo vážne zranenie achilovky, nasledovala infekcia a ďalšie komplikácie, ktoré nepustili Grznára dlhšie na basketbalové palubovky.  Počas absencie si vyskúšal pôsobenie na trénerskej stoličke, v sezóne 2014/2015 asistoval svojmu otcovi Miroslavovi Grznárovi na lavičke Banskej Bystrice. Prioritou však aj naďalej zostával do súťažného diania. „S Levičanmi som bol v kontakte ešte na konci predchádzajúcej sezóny a prakticky počas celého leta. Hral som tam, cítim sa tu dobre a preto som si z ponúk ktoré som mal, vybral práve Patriotov. Postupne začínam zvyšovať záťaž, nechceme však nič uponáhľať a preto si teraz termín návratu na palubovku netrúfnem odhadnúť,“ povedala staronová tvár v levickom drese.

Rišovi prajeme, aby sa mu vyhýbali všetky nepríjemnosti z minulosti veľkým oblúkom a veríme, že ho čoskoro uvidíme na palubovke v žlto-zelenom drese Levíc.

Autor: Ladislav Garaj, Zdroj: basketballevice.sk

FOTO: PETER BARÁTH