• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tomáš Mrviš a Marek Kozlík budú bojovať v žlto-čiernych farbách aj v nasledujúcej sezóne Eurovia SBL. Obaja krídelníci či rozohrávači sa s vedením BK Inter Bratislava v uplynulých dňoch dohodli na nových kontraktoch. Klub z Pasienkov tak sleduje avizovaný zámer udržať väčšinu majstrovského kádra pokope aj pre ročník 2017/18.

Tomáš Mrviš posilnil Inter v lete 2015. Hneď v prvej sezóne podával nádejné výkony, no v januári 2016 prišlo vážne zranenie, ktoré mohlo znamenať koniec jeho kariéry, ba dokonca ho ohrozilo na živote. Tomáš však zabojoval, spolu s fyzioterapeutmi a kondičným trénerom sa postupne vracal do formy a počas majstrovskej sezóny 2016/17 sa zaradil medzi najvýraznejšie osobnosti. Neúnavne bojoval, keď bolo treba, tréner Oliver Vidin ho mohol obsadiť aj do (preňho atypickej) role stredného rozohrávača, nebál sa brať dôležité strely v zlomových momentoch. „Mrvo“ sa vo veku 26 rokov profiluje ako schopný líder. Aj o tom hovoril odchovanec handlovského basketbalu, ktorý si prešiel aj Levicami či Prostějovom, v nedávnom rozhovore pre denník Šport, ktorý nájdete TU.

Marek Kozlík je odchovancom Interu. Nikdy zaň ale nehrával na vrcholovej úrovni. Až do minulého roka, keď ho klub z Pasienkov angažoval i napriek tomu, že mal za sebou operáciu kolena, z ktorej sa zotavoval prakticky celé leto. Počas sezóny sa 30-ročný Kozlík však vrátil do formy a zaradil sa medzi dôležitých hráčov, na ktorých je vždy spoľahnutie. „Kozel“ je známy predovšetkým ako defenzívny špecialista a zároveň mimoriadne nebezpečný trojkár. Túto povesť potvrdzoval po celú minulú sezónu. Na jej konci oslavoval štvrtý majstrovský titul s tretím tímom (predtým v rokoch 2008 a 2010 uspel s Pezinkom, predvlani s Komárnom). Aj bývalý hráč Komárna, Handlovej, Plzne, či Pezinka poskytol nedávno rozhovor denníku Šport, ktorý nájdete TU.

Kozlík a Mrviš, dvaja Slováci s reprezentačnými skúsenosťami, sú po Radoslavovi Rančíkovi, Richardovi Grznárovi, Stefanovi Matovičovi a Nemanjovi Baračovi ďalšími známymi menami, s ktorými chce Inter pod vedením trénera Oliver Vidina vyrukovať do ročníka 2017/18. V ňom bude obhajovať svoj ôsmy majstrovský titul, štvrtý v ére samostatnosti.

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák