• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Káder, s ktorým chce BK Inter Bratislava vstúpiť do sezóny 2018/19, postupne získava finálnu podobu. Jeho pevnou súčasťou bude aj 25-ročný americký krídelník Lee Skinner, v uplynulej sezóne jeden z najvýraznejších hráčov českej NBL.

Lee je absolvent univerzity Wofford. V rokoch 2014 a 2015 s ňou vyhral Southern Conference, v druhom prípade bol dokonca vyhlásený za najužitočnejšieho hráča. Profesionálnu kariéru odštartoval v lete 2015 v rakúskom Welse, ale už zakrátko sa sťahoval do Kolína. V drese BK Geosan absolvoval ostatné tri ročníky, pričom v uplynulom bol najlepšie doskakujúcim hráčom a štvrtým najlepším strelcom českej najvyššej súťaže. Priemerne dosahoval 19,1 bodu a 10,3 doskoku na zápas. Zahral si aj v zápase hviezd a po skončení sezóny ho portál Eurobasket.com vybral do najlepšej päťky súťaže.

Skinner je pri výške 198 cm silný a nekompromisný podkošový bojovník. Konzistentné výkony podáva na oboch koncoch ihriska. Jeho plusom je solídne basketbalové IQ a schopnosť hľadať lepšie postavených spoluhráčov. „Tešíme sa, že sme na pozíciu vysokého krídla získali hráča, ktorý sa osvedčil v ostatných sezónach českej ligy,“ hovorí o novej posile generálny manažér Michal Ondruš a dodáva: „Veríme, že nadviaže na výborné výkony aj u nás a potvrdí, že okrem toho, že dokáže zakončovať, vie sa presadiť aj pri doskakovaní, je pohyblivý a behavý. Pretože práve takéhoto basketbalistu sme hľadali.“

Klub z Pasienkov, ktorý v uplynulom ročníku SBL obsadil tretiu priečku, už skôr oznámil, že okrem trénera Olivera Vidina a Michala Baťku, ktorí mali uzatvorené dlhodobejšie kontrakty, sa dohodol na ďalšej spolupráci s Nemanjom Baračom, Marekom Kozlíkom, Goranom Bulatovičom, Richardom Grznárom, Tomášom Mrvišom a Miroslavom Páleníkom. Prvou letnou posilou sa už v máji stal mladý reprezentant David Abrhám, ktorý do Interu prestúpil od mestského rivala z Karlovky. Len pred pár dňami žlto-čierni oznámili príchod amerického rozohrávača Arika Smitha, najlepšieho strelca minulej sezóny švédskej najvyššej súťaže.

Highlighty novej posily Interu:

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: sport.idnes.cz