• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Bez zmien v závere prestupovébo obdobia sa neobišli ani basketbalisti KB Košice, napokon získali na post rozohrávača Marka Vukoviča z Bosny a Hercegoviny.

Vedenie klubu sa rozhodlo takýmto spôsobom reagovať na zranenie Radenka Pilčeviča na Eurovia Slovenskom pohári. Hlavný košický rozohrávač sa zranil pred zápasom so Svitom počas rozcvičky, jeho absencia pre svalové zranenie sa napokon ukázala ako dlhodobejšia. Vyplniť nateraz voľné miesto na súpiske prišiel zo slovinského KK Portorož Marko Vukovič. Nová posila Košíc si prešla v reprezentácii Bosny a Hercegoviny postupne kategóriami do 16, 18 a 20 rokov. Na majstrovstvách Európy do 18 rokov a 20 rokov dokonca získal zlato. Na ligovej scéne hral v Sarajeve, v slovinskom Hopsi Polzela či v srbkom Kraljeve. 

V tejto sezóne sa 22-ročný basketbalista opäť vrátil do najvyššej slovinskej súťaže, s Portožom sa však pohyboval hlavne na spodných pozíciach tabuľky. Vukovič napokon odohral za tím deväť stretnutí s priemerom 15,1 bodu, 1,6 doskoku, 3,4 asistencie a 1,3 zisku. "Je to mladý chlapec, ktorý je alternatívou počas zranenia Radenka Pilčeviča. Bolo by sme možno radšej, ak by bol slovenský hráč. Nebudem menovať, dostal ponuku, ale neprijal ju. Museli sme to riešiť zahraničným hráčom. Je to ešte nie ani 23-ročný Marko Vukovič, ktorý hral aj v slovinskej lige za KK Portorož. Je to alternatíva, aby sme Baldovského a Žiaka nemuseli trápiť ako back-up na pozícii jedna, pretože to nie je čisto ich pozícia. Uvidíme, dokedy bude Pilčevič mimo. Máme dobré správy, že sa to hojí a je to zo dňa na deň lepšie," povedal na jeho adresu generálny manažér klubu Ivan Benninghaus. 

Pre "býkov" je to zároveň posledná akvizícia pred koncom prestupového obdobia. Z avizovaného a zo strany Spišskej Novej Vsi aj zverejneného prestupu Viktora Juríčka napokon nič nebude. "Po vzájomnej dohode sme dospeli k názoru, že by bolo lepšie, keď si zvyšok sezóny odohrá v Spišskej Novej Vsi. Naša ponuka na budúcu sezónu od nás stále trvá," vyjadril sa k tejto téme Bennighaus.

Highlighty novej posily Košíc:

Foto: Facebook