• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V handlovskej športovej hale je už takmer všetko pripravené na štart nového ligového ročníka a tréner Torda finišuje na skompletizovaní svojho tímu pre sezónu 2018/2019.

Letnú prípravu, do začiatku ktorej zostáva sedem dní, by chcel zahájiť v plnej sile. A tak má spolu s vedením klubu plné ruky práce, aby sa v nastávajúcom týždni káder rozrástol o ďalšie mená, ktoré budú hájiť handlovské farby. Manažment MBK v súčasnosti rokuje s päticou hráčov, ktorí by mali doplniť súpisku zeleno-čiernych. Posledný júlový víkend sa Handlová dohodla na predĺžení kontraktu s tridsaťročným srbským krídelníkom Djordjem Tresačom.

V uplnulej sezóne Tresač naskakoval na rozbehnutý handlovský vlak začiatkom decembra. Prišiel ako náhrada za Tomislava Gabriča, ktorý musel pre nepresvedčivé výkony klub opustiť. "V minulej sezóne som sa k tímu pridal neskôr, no myslím, že mi netrvalo dlho aklimatizovať sa. Život v Handlovej sa mi zapáčil, spoznal som mnoho skvelých ľudí a preto som napriek iným možnostiam, pri ponuke predĺženia zmluvy neváhal. Pred novým súťažným ročníkom absolvujem už aj letnú prípravu a do začiatku súťaže budem mať čas, dobre sa spoznať s novými spoluhráčmi a trénerom," skonštatoval Tresač.

Odchovanec klubu Mladosť Čačak prišiel v uplynulej sezóne na Slovensko zo srbského celku KK Spartak Subotica. Vo svojom prvom vystúpení sa pred handlovskými fanúšikmi predstavil v stretnutí sedemnásteho kola, kedy "baníci" hostili bratislavskú Karlovku. V tomto stretnutí síce ťahali za kratší koniec a svojmu súperovi podľahli, no práve Djordje Tresač otváral bodový účet domácich a priaznivcov svojho nového klubu pozdravil vynikajúcim výkonom. Vo svojej premiére nastrieľal 26 bodov. "Premiéru v drese Handlovej som si lepšie ani len nepredstavoval. Pre hráča je veľmi dôležité, aby bol prvý dojem u fanúšikov čo najlepší. A to sa mi v debute na domácej palubovke podarilo," pousmial sa skúsený Srb.

Tresač odohral v sezóne 2017/2018 za Handlovú celkom dvadsať zápasov, v ktorých trávil na palubovke v priemere 37 minút a dosahoval 19 bodov, 2,9 doskoku a 3,1 asistencie na jedno stretnutie. "Moje čísla žiaľ tímu nepomohli k lepšiemu umiestneniu. Nie je dôležitá osobná štatistika hráča, no výsledky celého tímu. Verím, že v novej sezóne práve tie prídu a handlovskú športovú halu opäť zaplníme. Mojim cieľom je odčiniť minulosezónne nelichotivé výkony. Na fanúšikov sa veľmi teším a rovnako sa teším na spoluhráčov. Okrem Jakuba Novysedláka a Michala Dolníka to bude úplne iný celok. S výnimkou Lukáša Hofericu, ktorého si pamätám z Komárna, svojich nových spoluhráčov nepoznám. To sa však už o chvíľu zmení," uzavrel Djordje Tresač.

Ofenzívne ladený srbský „forward“ sa do Handlovej vracia vystuziť krídelný priestor a mal by patriť k oporám svojho staronového tímu. "Očakávam od neho, že bude lídrom tímu ako v útoku, tak aj v obrane. Myslím si, že po minuloročných výkonoch si miesto na súpiske zaslúži a verím, že sa moje očakávania naplnia," povedal handlovský kouč, Peter Torda.

Autor: Pavel Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: Vladimír Dorňák