• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zverenci trénera Tordu odštartovali predsezónnu prípravu už pred mesiacom, no súpiska "zeleno-čiernych" stále nie je kompletná. Handlovčania sa žiaľ v uplynulých týždňoch museli vyrovnávať s nečakanými komplikáciami.

Od zmluvy odstúpil nemecký rozohrávač Andrej Mangold, ktorý sa rozhodol prerušiť aktívnu činnosť. Na tento post sa Petrovi Tordovi núkalo niekoľko alternatív, no ani v jednom prípade k podpisu zmluvy neprišlo. Nedočkaví handlovskí fanúšikovia tak stále čakajú na mená posledných dvoch posíl, ktoré skompletizujú súpisku "Baníka" pred blížiacou sa ligovou sezónou 2018/2019.

A práve pre priaznivcov handlovského basketbalu máme dobrú správu. Post rozohrávačskej jednotky nezostane prázdny. Do Handlovej prichádza americký tvorca hry Fabyon Harris.

Dvadsaťsedemročný rozohrávač odštartoval svoju profesionálnu kariéru v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA, kde pôsobil na texasskej univerzite. V uplynulej sezóne vystupoval v treťej najvyššej francúzskej súťaži – NM1, kde obliekal dres celku BC Souffelweyersheim. Za spomínaný tím odohral celkom 33 zápasov, v ktorých trávil na palubovke v priemere 28,9 minúty a dosahoval 12,3 bodu, 2 doskoky a 4,4 asistencie na stretnutie.

Pre sympatického Američana bude Handlová druhým európskym pôsobiskom. „Mám informácie, že SBL je veľmi vyrovnaná súťaž, ktorá v úvode sezóny nemá favorita a diváci bývajú svedkami kvalitných zápasov,“ zhodnotil Harris.

Pre každého hráča je dôležité, ako mu sadne nové prostredie, ale aj začlenenie sa do nového kolektívu. Fabyon ani tieto fakty nenechal na náhodu. „Predtým ako prišlo k našej vzájomnej dohode s MBK, som si prostredníctvom internetu o svojom novom pôsobisku a nových spoluhráčoch zisťoval mnoho informácií. Zaujímalo ma prostredie, v ktorom budem v blízkej budúcnosti žiť. Mesto sa mi veľmi páči a najviac sa teším na handlovských fanúšikov, o ktorých som taktiež veľa počul,“ pousmial sa novopečený rozohrávač Handlovej.

Handlovčania vstúpia do nastávajúceho ligového ročníka s vyššími ambíciami ako vlani. Z ôsmeho miesta by sa chceli posunúť vyššie a práve k dosiahnutiu tohto cieľa má podľa slov trénera Tordu, pomôcť 178 centimetrov vysoký playmaker. „Mojim cieľom je prispievať dobrými výkonmi k víťazstvám Handlovej. Som pripravený urobiť čokoľvek pre to, aby sa tímu darilo a aby bol úspešný. Postup do vyraďovacích bojov je pre mňa v tejto chvíli prvoradou ambíciou. Potom sa uvidí, akým smerom sa budú veci uberať,“ uzavrel Harris.

Handlovčania v súčasnoti pracujú aj na obsadení posledného miesta súpisky. „Veľmi by som chcel posilniť podkošový priestor. V týchto dňoch rokujeme s hráčom, ktorý by mohol konečne uzavrieť našu súpisku. Verím, že rokovania dopadnú priaznivo a zvyšok prípravy odohráme kompletní,“ prezradil handlovský kouč Peter Torda.

Highlighty novej posily Handlovej:

Autor: Pavel Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: 3ptshot.com