• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Len niekoľko desiatok hodín po zisku bronzu sa vedenie Levických Patriotov pustilo do skladania družstva na ďalšiu sezónu. Prvou posilou je 25-ročný pivot Viktor Juríček.

Podkošová sila „žlto-zelených“ sa bude spoliehať nielen na Borisa Bojanovského, ale aj na ďalšieho slovenského pivota. Viktor Juríček prichádza do Levíc po trojročnej anabáze v Spišskej Novej Vsi, kde sa vypracoval na jedného z elitných centrov Slovenskej basketbalovej ligy. Svedčia aj o tom jeho individuálne štatistiky z aktuálneho ročníka, v 34 stretnutiach mal priemerne na svojom konte 13,4 bodu, 6,6 doskoku a 1,1 asistencie. „V prvom rade by som chcel poďakovať klubu Spišská Nová Ves a ľuďom, ktorí pracujú a venujú sa v Spišskej Novej Vsi basketbalu, prajem im veľa šťastia do budúcnosti. Levice patria za posledné roky ku špičke ligy, urobili veľký pokrok a zastabilizovali sa na Slovensku. S niektorými chalanmi sa výborne poznám, s 'Bobom' (poz. Borisom Bojanovským) som hral a žil tri roky v Španielsku. Páči sa mi myšlienka, že chcú rozvíjať a pracovať so Slovákmi. Bol čas, aby som urobil krok vyššie vo svojej kariére, teším sa na spoluprácu,“ uviedla nová posila Patriotov.

Vedenie Levíc tak opäť svojimi krokmi deklaruje snahu budovať káder okolo slovenských hráčov. S Juríčkom podpísali kontrakt na dva roky. „Viktora sme dlhodobo sledovali a mali sme o jeho služby záujem už aj v minulosti. Myslím si, že sa jedná o hráča s veľkým potenciálom, ktorý preukázal už v tejto sezóne a v Leviciach dostane priestor na ďalší individuálny rast a zlepšovanie sa. Cieľom klubu do budúcej sezóny bude postaviť kostru tímu zo slovenských hráčov, ktorí majú chuť na sebe pracovať a posúvať sa ďalej. Viktor je typ, ktorý má na to všetky predpoklady, preto sme radi, že je novou posilou Patriotov,“ prezradil generálny manažér klubu Ladislav Garaj.

Okrem Juríčka si v ďalšej sezóne oblečie žlto-zelený dres aj Boris Bojanovský, ktorý nedávno predĺžil zmluvu na ďalšie dva roky.

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: Lukáš Droppan