• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Najdôležitejšia otázka pred sezónou 2017/2018 je vyriešená. Nástupcom Miljana Čuroviča vo funkcii hlavného trénera tímu sa stal 32-ročný Američan Ryan Pannone, ktorý podpísal trojročný kontrakt. Asistovať mu bude 29-ročný Maroš Helmecy.

Pre nášho nového kormidelníka pôjde o premiéru v pozícii hlavného trénera na európskom kontinente. Pannone začínal s trénerstvom na strednej škole, v pozícii asistenta pôsobil pri tíme Oldsmar Christian School. Neskôr postúpil v klube na post trénera, odkoučovať sa mu podarilo celých päť sezón. Jeho ďalšia kariéra bola spätá s asistentskou funkciou, rok strávil v univerzitnom klube Wallace State Community College, čínskom Kuang-Čou Long Lions a nemeckom HEBEISEN White Wings Hanau. V rámci letnej ligy NBA (Summer League) bol jeden z asistentov pri tíme Memphis Grizzlies, v sezóne 2013/2014 sa jeho meno objavilo pri farmárskom tíme (NBA Development League) Erie Bay Hawks.

Predchádzajúci ročník strávil v Izraeli. V tíme v Hapoel Jeruzalem pôsobil vo funkcii asistenta trénera, so špecializáciou na skauting a basketbalové zručnosti. S klubom sa predstavil v semifinále Európskeho pohára, stal sa tiež víťazom izraelského Winner pohára a úspešný ročník zakončil majstrovským titulom. „Teším na príležitosť byť hlavným trénerom Prievidze, je to klub s veľkou tradíciou a históriou. Som rád, že môžem nadviazať na úspechy, ktoré tu mali bývalí tréneri a viacerí skvelí hráči. S mojou ženou a čerstvo narodeným synom sa už nevieme dočkať, kedy sa Prievidza stane našim druhým domovom,“ uviedol nový tréner Prievidze.

Počas svojej kariéry pracoval s hráčmi NBA ako Amar'e Stoudemire, Corey Brewer, Kevin Martin či Omri Casspi.

Do pozície asistenta trénera sme angažovali úspešného mládežníckeho trénera Maroša Helmecyho. Bývalý hráč Rožňavy, Petržalky a Karlovky sa trénerskej kariére venuje relatívne krátko, ale na svojom konte už má viacero úspechov. V roku 2014 sa stal podľa basketbalového portálu basket.sk mládežníckym trénerom roka, v Karlovke získal s družstvom juniorov dvakrát titul majstra Slovenska. Ako asistent bol aj pri historickom úspechu slovenskej reprezentácie do 18 rokov, ktorá si vybojovala postup do A-kategórie majstrovstiev Európy. Predchádzajúci ročník sa premiérovo dostal do Eurovia SBL, s MBK Rieker Com-Therm Komárno vybojoval ligové striebro a prvenstvo v Alpsko-jadranskom pohári.

Náš realizačný tím sa rozšíri ešte o jedného asistenta, ktorého náplňou budú hlavne individuálne tréningy.

Autor: Roman Adámik, zdroj: pdbasket.tv

Foto: Karol Scholtz, Facebook