• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do novej sezóny vstúpime s dvomi novými posilami, ktoré prichádzajú z kádra porazeného finalistu z Komárna. Karlovka sa dohodla na spolupráci s Andrejom Kuffom a Romanom Vidom.

Andrej Kuffa je 26-ročný pivot, ktorý sa vracia do rodného mesta. „Rozhodol som sa pre Karlovku preto, lebo mi ponúkli možnosť hrať basketbal poloprofesionálne popri civilnom zamestnaní,“ povedal Kuffa. Takmer celú svoju basketbalovú kariéru strávil v Interi, s ktorým sa mu v rokoch 2013 a 2014 podarilo vyhrať majstrovský titul. Po jednej sezóne v Komárne sa vracia do rovnakého mesta, no do iného klubu. „Očakávam, že sa dostaneme do play-off a budeme nepríjemným súperom pre všetky tímy,“ vyjadril sa Kuffa.

Z rovnakého klubu prichádza aj 29-ročný Roman Vido, ktorý sa dostal do širšej nominácie slovenskej basketbalovej reprezentácie. „Rozhodol som sa, že sa budem basketbalu venovať už len ako poloprofesionál a keďže s rodinou bývame v Bratislave, tak je Karlovka pre mňa najlepšia voľba,“ okomentoval dôvod svojho rozhodnutia Vido.

Rodák z Handlovej bol šesť sezón súčasťou Nitry, s ktorou v roku 2009 získal majstrovský titul a v 2012 sa radoval z výhry Slovenského pohára. Sezónu 12/13 odohral v rodnej Handlovej a následne okúsil aj zahraničie, hájil farby francúzskeho BC Nord Ardeche. Z Francúzska sa po jednej sezóne vrátil späť na Slovensko. Vystriedal svoje bývalé kluby Handlovú a Nitru a napokon zakotvil v Komárne, z ktorého po dvoch sezónach prichádza do Bratislavy. „V Karlovke sa vytvoril určitý systém a verím, že sa mi podarí do neho zapadnúť a svojimi výkonmi pomôžem k čo najlepším výsledkom počas sezóny,“ povedal Vido.

Generálny manažér MBK Karlovka Dalibor Hlivák priblížil, ako prebiehali rokovania s hráčmi. "Po niekoľkonásobných rokovaniach sme spoločne dospeli k záverečným dohodám a sme radi, že sa hráči rozhodli popri svojich začiatkoch v civilných zamestnaniach pokračovať aj na poli basketbalovom a to v našom slovenskom klube MBK Karlovka. Pokračujeme v nastolenej filozofii a naďalej chceme dávať príležitosť slovenským hráčom, odchovancom mládežníckych družstiev a študentom, ktorí sa popri štúdiu mienia venovať aj basketbalu na najvyššej úrovni," povedal.

Hlivák verí, že príchodom kvalitných hráčov, ako sú Roman Vido a Andrej Kuffa sa podarí nahradiť odchody niektorých hráčov. "Sú to kvalitní slovenskí hráči, ktorí dokážu nielen hrať na postoch na 3, 4, ale plniť určené úlohy aj na poste pivota. V predchádzajúcich sezónach sme hlavne v hre pod košom pri konfrontácii s inými klubmi v SBL, ktorí mali kvalitných zahraničných pivotov, pociťovali určitý hendikep. Očakávame od nich zvýšenú kvalitu na pozíciach štyri, päť a sú to hráči, ktorí dokážu úspešne vystreliť aj za tri body."

Vedenie klubu vyjadrilo presvedčenie, že svojim profesionálnym prístupom v tréningovom procese a odovzdaním hráčskych skúsenosti v samotnej hre na palubovke budú príkladom pre mladších slovenských hráčov a odchovancov mládežníckych družstiev MBK Karlovka.

Zdroj: mbkkarlovka.sk

Foto: Martin Šopinec