• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už po treťom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prišlo k prvým zmenám v hráčskom kádri. Vedenie MBK Handlová sa rozhodlo ukončiť spoluprácu s 24-ročným Američanom Dougom Brooksom, novou tvárou v tíme je 26-ročný chorvátsky krídelník Tomislav Gabrič.

Americký basketbalista odohral v handlovskom drese tri stretnutia s priemerom 10,3 bodu, 4,3 doskoku, 2,3 asistencie a 4,0 zisku na zápas, lenže mimo palubovky boli s ním problémy. „Doug mal od začiatku problémy prispôsobiť sa a aj napriek viacerým disciplinárnym prešľapom, som mu dával nové šance. Po druhom hrubom porušení disciplíny sa už ale nedalo ustúpiť. Bolo by nefér voči ostatným hráčom, ktorí tvrdo a svedomite pracujú, aby som jeho časté skraty v správaní prehliadal. Navyše, okrem porušovania základných hráčskych povinností, nedokázal zapadnúť do kolektívu. Jeho prítomnosť nebola pre potrebnú tímovú chémiu prospešná a preto som sa spolu s vedením rozhodol, že ho zo služieb MBK uvoľníme,“ vyjadril sa tréner Handlovej Krunoslav Krajnovič pre oficiálnu klubovú webstránku.

Uvoľnené miesto na súpiske sa však vedeniu „baníka“ podarilo rýchlo zaplniť, na Brooksove miesto angažovali chorvátskeho krídelníka Tomislava Gabriča. Dvadsaťšesťročný basketbalista začínal s „veľkým“ basketbalom v Šibeniku, potom sa na tri roky presunul na americkú univerzitu Fort Hays State. Bývalý reprezentant v kategórii do 20 rokov hral v predchádzajúcej sezóne v nórskej najvyššej súťaži, kde obliekal dres tímu Kongsberg Miners. Gabrič nastúpil do 28 stretnutí, priemerne si do štatistík zapísal 15,8 bodu, 6,4 doskoku, 2,1 asistencie a 2,0 zisku. Tieto čísla mu vyniesli zaradenie do jedného z najlepších tímov sezóny 2016/2017. „Gabrič bol pri predsezónnom skladaní kádra jednou z alternatív, no napokon som si vybral Douga Brooksa. Tomislav je veľkým profesionálom a podobný typ hráča na našej súpiske doteraz absentoval. Dúfam, že do partie rýchlo zapadne a že nám prejavenú dôveru na palubovke oplatí,“ zhodnotil Krajnovič svojho nového zverenca.

Gabrič absolvuje debut v 118. hornonitrianskom derby, Handlová privíta na svojej palubovke rivala z Prievidze.

Highlighty novej posily Handlovej:

Foto: Laagendalsposten.no