• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už po šiestom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prišlo k prvej zmene na trénerskom poste. Basketbalistov MBK Rieker Com-Therm Komárno už nepovedie Slovinec Vladimir Rizman, náhradou je jeho 41-ročný krajan Miloš Šporar.

Nie práve najlepší herný prejav v príprave a tiež výsledky v úvode nového ročníka Eurovia SBL prispeli k tomu, že sa vedenie „obuvníkov“ rozhodlo tak skoro k ráznemu kroku. Už pred stredajším súbojom Helios Alpsko-jadranského pohára proti českému Děčínu totiž nebol Vladimir Rizman na lavičke. Víťazný duel napokon odkoučoval z pozície trénera manažér tímu Jozef Paulik. "Po vzájomnej dohode sme sa rozhodli s ním ukončiť spoluprácu. Výkony tímu totiž boli kolísavé už od prípravy. Raz sme odohrali veľmi dobrý zápas, raz nie. Táto situácia sa premietla aj následne do novej sezóny. Do toho sa pridala aj nie ideálna forma u niektorých hráčov," ozrejmil situáciu manažér Komárna. 

Náhradu na uvoľnený post našli v krátkom čase, vicemajstra sa ujal od štvrtka Slovinec Miloš Šporar. Bývalý úspešný basketbalista začínal s trénerskou kariérou v Zlatorogu Laško, kde sa od tímu juniorov dostal až k mužom. V roku 2011 a 2012 viedol slovinský reprezentačný tím  chlapcov do 16 rokov, hneď v úvodnom roku sa prebojoval s družstvom do elitnej kategórie, keď obsadili na majstrovstvách Európy B-divízie v Macedónsku prvé miesto. V sezóne 2014/2015 sa ujal kormidla v maďarskom tíme Zalakerámia-ZTE KK, s ktorou sa mu podarilo udržať v najvyššej súťaži. V predchádzajúcej sezóne viedol poľský druholigový celok KSK Noteč Inowroclaw. Ako asistent pôsobil tiež pri slovinskej reprezentácii, v chorvátskej Cibone Záhreb či tureckom Royal Hali Gaziantep.

"V tejto fáze a situácii je veľmi ťažké nájsť trénera, ktorý vie odviesť dobre svoju prácu. Doteraz sme mali kolísavé výkony, ktoré musíme dostať do poriadku. Šporar je mladým a ambicióznym trénerom. Verím, že tento ťah sa nám vyplatí," uviedol na adresu nového trénera Paulika. Spolu s jeho angažovaním sa natíska otázka zmien v hráčskom kádri. "K hráčskym zmenám zatiaľ nepríde. Pokiaľ však hráči nebudú pracovať tak, ako majú, tak môže k ním prísť. V stredu však svojimi výkonmi dokázali, že sú v tíme oprávnene," dodal na záver komárňanský manažér. 

Svoj debut si odbije v sobotňajšom stretnutí siedmeho kola Eurovia SBL na palubovke MBK Handlová.

Foto: novice.si