• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tak predsa! Krátko pred prestupovou uzávierkou prichádza na Pasienky americká posila. BK Inter Bratislava, úradujúci majster a aktuálny líder SBL, angažoval skúseného „swingmana“ Jermonta Hortona.

Jermont, rodák z Newarku v štáte New Jersey, oslávil 8. februára 34. narodeniny. Naposledy pôsobil vo fínskej lige v drese KTP Basket Kotka. Sezónu však začínal v nemeckom bundesligovom Mitteldeutscher BC Weissenfels. Za sebou má decentnú kariéru, počas ktorej pôsobil v najvyšších súťažiach v Rumunsku (Pitešti, Targovište, Craiova, Temešvár), vo Švédsku (Norrkoping), Fínsku (Kauhajoki), v Kosove (Prizren), v Kuvajte (Al-Nasr), v Luxemburgu (Bertrange a Esch) a v druhých najvyšších súťažiach v Turecku (Dagcilik Istanbul, Genclik Ankara), či vo Francúzsku (Blois a Charleville-Menzieres).

Horton je univerzál s dobrým driblingom, schopný konštantne sa presadzovať aj spoza trojkového oblúka. Pri výške 198 cm môže alternovať na pozíciách 3, 2 i 4. Bonusom sú nepreberné skúsenosti zo spomínaných súťaží i Baltickej ligy, ktorú si zahral s Norrkopingom. Michal Ondruš, generálny manažér Interu, o tejto akvizícií hovorí: „Nejaký čas sme sa pohrávali s myšlienkou doplniť družstvo pred záverečnou časťou sezóny na pozícii vysokého krídla. V čase, keď už sme si mysleli, že pre blížiaci sa prestupový deadline to možno ani nevyjde, naskytla sa možnosť angažovať tohto hráča spĺňajúceho tie požiadavky, ktoré sme na zahraničnú posilu mali. Veríme, že sme trafili do čierneho a nakoniec budeme úspešní.“

Jermont pricestoval do Bratislavy v nedeľu večer. Už v pondelok sa pripojí k tímu. Premiéru v žlto-čiernych farbách Interu by mal absolvovať v sobotnom domácom zápase 33. kola SBL proti Žiline. V tíme vedenom trénerom Oliverom Vidinom je šiestym legionárom popri Srboch Nemanjovi Baračovi, Aleksandarovi Vlahovičovi a Stefanovi Matovičovi, Čiernohorcovi Goranovi Bulatovičovi a Slovincovi Salihovi Nuhanovičovi.

Highlighty novej posily Interu:

Autor: Adam Solga, zdroj: bkinter.sk

Foto: kuvat.kaakonviestinta.fi