Vytlačiť
Kategória: Správy

Novou posilou BC Prievidza sa stal najlepšie doskakujúci hráč minulého ročníka SBL Brandon Holcomb. V predchádzajúcej sezóne si pripísal v priemere 13,3 bodu, 10,1 doskoku, 1,4 bloku a 1,1 zisku. Z poľa strieľal s úspešnosťou 63%. Okrem prvenstva v doskokoch bol aj štvrtým najlepšie blokujúcim hráčom.

„Brandon je pre nás výbornou posilou. Pri definovaní požiadaviek na podkošového hráča, ktorý by sa nám hodil do tímu, sme sa zhodli, že potrebujem hráča Brandonovho typu. Chceli sme silného a dôsledného hráča, ktorý má potenciál byť najlepšie doskakujúcim a blokujúcim hráčom celej ligy. Brandon v minulej sezóne dokázal, že na to má schopnosti. Myslím si, že pre jeho obetavú hru a charakterové vlastnosti bude patriť k obľúbeným hráčom medzi fanúšikmi, či už na ihrisku alebo mimo neho,“ vyjadril sa na adresu novej posily tréner Ryan Pannone.

Generálny manažér Marko Batina okrem basketbalových vlastností zhodnotil aj hráčove ľudské vlastnosti: „Jedným z prvých faktorov, pre ktorý sme sa rozhodli s Brandonom rokovať, boli referencie na jeho charakterové kvality. Ide o pracovitého a pozitívne naladeného hráča, pre ktorého je tímový úspech dôležitejší ako individuálne štatistiky. Očakávame od neho silu pod košom, výborný doskok a zjednodušenie útočných akcií. Je to hráč, ktorý bude schopný ubrániť všetkých vysokých hráčov našich súperov a rovnako bude pri tréningu pomáhať našim mladým hráčom, najmä v obranných činnostiach. Sme veľmi radi, že sa nám Brandona podarilo podpísať a dúfame, že aj v drese Prievidze bude predvádzať rovnako kvalitné výkony ako v minulosti v Žiline alebo v slovinskom klube KK Rogaška.“

Zdroj: pdbasket.com, Foto: Jakub Ruman