Vytlačiť
Kategória: Správy

Iskre Svit sa podarilo udržať ďalšieho hráča z predchádzajúcej sezóny, žlto-modrý dres bude aj naďalej obliekať 23-ročný americký pivot DeAndre Davis.

Pre Davisa bol predchádzajúci ročník premiérový medzi profesionálmi, absolvent univerzity Alcorn State potvrdil očakávania, s ktorými do Svitu prichádzal. V tíme trénera Michala Madzina sa udomácnil v základnej päťke, celkovo zasiahol do 33 zápasov, priemerne v nich mal 9,3 bodu a 5,5 doskoku. Vedenie klubu malo eminentný záujem o jeho služby, preto je pre fanúšikov Iskry potešujúcou správou, že sa s americkým basketbalistom podarilo dohodnúť na pokračovaní spolupráce.

„Vieme, čo môžeme od neho čakať, on pozná prostredie, do ktorého príde. Basketbalovo nám veľmi pomohol a vždy doniesol na ihrisko obrovskú energiu, či v útoku, alebo v obrane. Neskutočný bojovník, hlavne charakterovo zapadol do tímu na ihrisku, aj mimo neho. Som veľmi rád, že sa nám ho podarilo udržať a verím, že sa v novej sezóne posunie na ešte vyšší level,“ vyjadril sa k staronovej tvári vo svojom tíme tréner Svitu Michal Madzin.

„Medvede“ pokračujú v intenzívnom skladaní družstva na novú sezónu. Z predchádzajúceho ročníka zostali okrem Davisa aj ďalší piati hráči – Martin Bizub, Marek Ivan, Tomáš Gajan, Maurizio Galata, Saša Avramovič. Posily sú zatiaľ dve, jednou je slovenský reprezentant Stanislav Baldovský a druhou Američan Andrew Guillory.

Vedenie klubu by malo v dohľadnej dobe dotiahnuť príchod ďalšieho podkošového hráča.

Highlighty DeAndreho Davisa z predchádzajúcej sezóny:

Zdroj: iskrasvit.sk, Foto: Daniel Faix