Vytlačiť
Kategória: Správy

BKM Lučenec si poistil služby ďalšieho člena tímu, ktorý sa podieľal v predchádzajúcej sezóne na zisku prvoligového titulu. Nováčik sa medzi elitou bude môcť opierať o služby 21-ročného rozohrávača Patrika Sarnu.

Bývalý mládežnícky reprezentant sa vrátil na Slovensko pred sezónou 2016/2017, kedy sa dohodol na kontrakte s Iskrou Svit. Predchádzajúci ročník začínal v Spišskej Novej Vsi, kde však nebola jeho herná vyťaženosť podľa predstáv. Oveľa väčší priestor dostal v Lučenci, kde sa zaradili medzi jednu z opôr družstva. Sarna zasiahol napokon do 14 stretnutí, priemerne si v nich zapisoval 19,0 bodu, 3,4 doskoku, 6,1 asistencie a 1,6 zisku. Úspešné pôsobenie v drese BKM zabrzdilo zranenie, no vedenie klubu sa rozhodlo nadviazať na dobrú spoluprácu aj do ďalšej sezóny.

Sarna je už desiatym menom na súpiske nováčika. Pod vedením trénera Rudolfa Juga bude pokračovať aj šestica basketbalistov v predošlej sezóny - Johnny Griffin jr., Tihomir Vranjes, Tomáš Mederi, Simeon Jackuliak, Marko Grenda, Dávid Bendík. Posilou je zatiaľ trojica hráčov – Duke Shelton, Ike Agusi a Jakub Kádaši. 

Foto: Jozef Mikuš/mynovohrad.sme.sk