Vytlačiť
Kategória: Správy

Vedenie BKM Lučenec sa podarilo vystužiť priestor pod košom, k nováčikovi prichádza 24-ročný americký pivot T.J. Bell.

Pre novú lučeneckú posilu to bude prvá sezóna v Európe. Bell bol päť rokov súčasťou americkej univerzity Indiana State, v záverečnej sezóne ako člen základnej päťky dosahoval priemerne 7,2 bodu, 3,7 doskoku a 1,0 bloku na zápas. S profesionálnou kariérou začal v druhej najvyššej brazílskej lige, na kontrakte sa dohodol s klubom Macae Basquete. V tíme nováčika by vďaka svojim fyzickým parametrom (203 cm a 113 kg) mal patriť k oporám pod košom.

„Teším sa na fanúšikov Lučenca. Počul som od môjho agenta o klube a fanúšikoch dobré veci. Moje očakávania sú, aby som podával čo najlepšie výkony a urobil všetko preto, aby som tímu pomohol k víťazstvám. Viem, že sa Lučenec chce prebojovať do play off. Chcem tak pomôcť akýmkoľvek spôsobom, aby sa to podarilo splniť. Fanúšikovia sa môžu tešiť na zanieteného hráča, ktorý miluje basketbal a snaží sa vždy odovzdávať maximum,“ uviedol Bell pri podpise kontraktu.

Nováčik postupne kompletizuje súpisku na blížiacu sa novú sezónu Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Skúsený kouč Rudolf Jugo môže počítať okrem Bella s trojicou posíl - Duke Shelton, Ike Agusi a Jakub Kádaši. Z minuloročného úspešného tímu zostala sedmička hráčov - Johnny Griffin jr., Tihomir Vranjes, Tomáš Mederi, Simeon Jackuliak, Marko Grenda, Dávid Bendík a Patrik Sarna.

Highlighty novej posily Lučenca:

Foto: gosycamores.com