• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Predsezónna príprava handlovských "baníkov" odštartovala v pondelok 6. augusta a v úvodných dvoch týždňoch, sa jej s výnimkou Tresača zúčastnili výlučne slovenskí hráči. Zahraničné posily sa k tímu pridajú v najbližších dňoch. V uplynulom týždni sa menoslov legionárov skompletizoval a tréner Torda má k dispozícií jedenásť mien, ktoré budú v sezóne 2018/2019 hájiť farby "Baníka".

Posledným do „partie“ sa iba v uplynulý piatok stal ľavoruký americký rozohrávač Montell Goodwin, ktorý zažije debut v európskom basketbale. V minulej sezóne obliekal dres zámorskej univerzity Eastern Illinois Panthers. Tá spadá do konferencie Big East v rámci prestížnej zámorskej NCAA. V Illinois dosahoval 14,7 bodu, ku ktorým pridal v priemere 3,3 asistencie a 3,4 doskoku na stretnutie. „O slovenskej SBL som si veľa zisťoval a dostali ku mne informácie, že ide o kvalitnú stredoeurópsku ligu. Pôsobili v nej mnohí hráči z NCAA a viem, že bola pre nich dobrým odrazovým mostíkom do ďalšej kariéry. Pre Handlovú som sa ale rozhodol najmä na základe odporúčania od Marcusa Tyusa, ktorý si pôsobenie v tomto klube pochvaľoval. Najmä jeho názor zavážil pri mojom rozhodovaní,“ skonštatoval 188 centimetrov vysoký rozohrávač.

Rodák z Clevelandu prichádza na Slovensko odovzdať skúsenosti získané v zámorskom univerzitnom basketbale. Svoj debut v Európe by chcel okoreniť dosiahnutím čo najlepšieho výsledku. „Mojim prvotným cieľom v Handlovej je vybudovanie dobrého vzťahu so spoluhráčmi. Fanúšikom handlovského basketbalu chcem prinášať vzrušenie a pekné basketbalové zážitky. Tie ale budú podmienené práve vytvorením dobrej chémie v šatni a ja verím, že sa nám to podarí,“ povedal dvadsaťdvaročný Američan.

Novopečený „Handlovčan“ by chcel na hornej Nitre odštartovať úspešnú kariéru a nadviazať na svoje osobné úspechy, ktoré získal za veľkou mlákou. „Už iba vystupovanie v najvyššej divízií NCAA považuje každý mladý hráč za veľký úspech. Získať štipendium, prepracovať sa do základnej päťky tímu, ktorý je súčasťou jednej z najkvalitnejších konferencií, je určite splneným snom. V mojej, zatiaľ iba krátkej kariére, je o veľkých úspechoch zavčasu hovoriť, no myslím si, že pôsobenie v konferencii Big East a zároveň v tíme Eastern Illinois Panthers, kde som navyše popri basketbale získal akademický titul, môžem vo svojom veku považovať za úspech. Veľmi rád by som v nastávajúcej sezóne svoje maximum rozšíril o dobré umiestnenie v najvyššej slovenskej súťaži,“ dodal s úsmevom na tvári Goodwin.

Súpiska Handlovčanov je tesne pred začiatkom sezóny 2018/2019 takmer kompletná. „Dvanáste miesto našej súpisky si nechávam otvorené. Veľmi rád by som obsadil post číslo štyri, no uvidíme, či nám to finančné mantinely dovolia. Nie je vylúčené, že o posledné miesto súpisky sa pobijú mladí slovenskí hráči,“ skonštatoval Peter Torda.

Do tréningového procesu s Handlovčanmi sú zapojení Branislav Obert zo Žiaru nad Hronom a odchovanec prievidzského basketbalu Jozef Huljak, ktorý sa vrátil z basketbalovej akadémie v Nemecku. Podľa informácií z útrob handlovskej športovej haly, vedenie MBK komunikuje taktiež s „expivotom Baníka", Adamom Štefekom. Meno posledného hráča handlovskej súpisky tak zostáva zatiaľ neznámou.

Highlighty novej posily Handlovej:

Autor: Pavel Procner, zdroj: mbkha.sk

Foto: eiupanthers.com