• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po desiatom kole súťaže prichádza na hornú Nitru nová posila, ktorou je český, dvadsaťšesťročný krídelník Filip Halada.

Vedenie MBK sa k tomuto kroku odhodlalo po sérii troch prehier v rade. Aj keď Handlovčania nepodávajú zlé výkony, o víťazstvá prichádzajú prevažne v druhej polovici zápasov, kedy sa v porovnaní so súpermi prejavuje užšia rotácia lavičky trénera Tordu. Ak sa k tomu pridá zranenie jedného z lídrov tímu, tak "Baníci" nedokážu konkurovať súperovi celých štyridsať minút.

Handlovčanov síce najviac sužuje post rozohrávačskej jednotky, no do týchto chvíľ postrádali aj strelca, ktorý v prípade Tresačovej absencie, dokáže zobrať zodpovednosť na seba. Spolu s Tresačom je navyše dlhodobo z hry aj Jakub Novysedlák a preto bolo potrebné situáciu riešiť.

"Z tohto dôvodu sme oslovili Filipa, ktorý má slušnú ruku, skúsenosti v SBL a mal by byť prínosom najmä v hre spoza perimetra. V čase, keď nám chýbajú Tresač s Novysedlákom, sme si nemohli dovoliť ponechať na krídelnom priestore zodpovednosť iba na Skouenovi a Stehlíkovi," skonštatoval Peter Torda.

Ľavoruký mládežnícky reprezentant Česka je slovenským basketbalovým priaznivcom dobre známy z pôsobenia v Komárne, kde patril k hlavným oporám tímu a získal s ním dva vicemajstrovské a jeden majstrovský titul. Na súpiske "obuvníkov" pôsobil od roku 2014 do roku 2017. V poslednom spomínanom ročníku zaznamenal v drese Riekeru v priemere 10,3 bodu na jedno stretnutie.

"Dá sa povedať, že za mojim príchodom do Handlovej stojí bývalý spoluhráč z Komárna Ondro Haviar, ktorý ma vedeniu MBK navrhol. V súčasnosti som bol bez angažmá a preto ma táto ponuka potešila. Handlová je klub, ktorý mi bol veľmi sympatický už počas pôsobenia v Komárne a som rád, že manažment prejavil o moje služby záujem. Určite nie som v ľahkej pozícií, pretože sa odo mňa očakáva, že do hry vnesiem nový nádych. Som ale pripravený urobiť maximum. Veľmi sa teším na súťaž, nových spoluhráčov a fanúšikov," zhodnotil Filip Halada.

Highlighty novej posily Handlovej:

Foto: Vladimír Dorňák