• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedeniu Levických Patriotov sa podaril cenný úlovok na hráčskom trhu, do tímu trénera Tea Hojča prichádza jeden z najlepších hráčov aktuálneho ročníka českej NBL 25-ročný americký krídelník Dwayne Benjamin.

Nová posila „žlto-zelených“ má za sebou pôsobivé kariérne resumé, už na univerzite Oregon získala s tímom konferenčný titul a dostala sa medzi najlepšiu osmičku celej NCAA v záverečnej sezóne. S profesionálnou kariérou odštartoval Benjamin v dánskom Bakken Bears, kde získaval cenné skúsenosti aj v Lige majstrov. Nasledovalo pôsobenie v austrálskom Geraldton Buccaneers, kde sa dostal do najlepšieho tímu súťaže. Predchádzajúci ročník strávil v Macedónsku, na kontrakte sa dohodol s KK Blokotehna Gevgelija. Američan tam vystrelil ako raketa, svedčí o tom zaradenie do All Star tímu a ocenenie pre najlepšieho krídelníka a najlepšieho legionára. V Balkánskej lige sa dostal do druhej najlepšej päťky súťaže, to všetko pri priemere 19,2 bodu (3. miesto medzi strelcami), 6,1 doskoku, 2,1 asistencie a 1,8 zisku (5. miesto) na zápas. „Považujeme to stále tak trochu za zázrak, že sa nám podarilo získať Dwayna Benjamina do Levíc. Keď sme na jeseň sledovali zápasy Pardubíc v lige a tiež v európskych pohároch, tak sme sledovali jeho skvelé výkony, no vtedy sme na to ani nepomysleli, že by mohol hrať čoskoro u nás. Teraz je tu a my verím, že keď sa po zranení vráti do formy a zohrá sa s tímom, tak nám môže pomôcť dosiahnuť naše ciele. Určite si rýchlo získa sympatie našich fanúšikov. Robíme všetko pre to, aby mohol zasiahnuť už do stredajšieho zápasu,“ vyjadril sa generálny manažér Ladislav Garaj.

Benjamina v lete ulovil účastník českej najvyššej súťaže BK Pardubice, ktorý sa pripravoval na konfrontáciu na medzinárodnej scéne. Americký krídelník napokon aj naplnil očakávania, ktoré vedenie klubu do neho vložilo. Či už v kvalifikácii Ligy majstrov alebo v skupinovej fáze Európskeho poháru FIBA, v oboch súťažiach bol mimoriadne viditeľný. V druhej menovanej mal priemer 14,0 bodu a 4,2 doskoku. V domácej lige boli jeho čísla ešte o čosi výraznejšie – 15,0 bodu (58,3% úspešnosť za dva body, 38,9% za tri body a 82,9% trestných hodov), 6,8 doskoku a 2,4 asistencie. „V správnom momente sme hľadali na trhu hráča, u ktorého veríme, že nám prinesie extra kvalitu. Myslíme si, že Dwayne týmto hráčom je a ja verím, že sa rýchlo adaptuje na náš systém a pomôže nám dosiahnuť tohtosezónne ciele,“ povedal k posile tréner tímu Teo Hojč.

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: basketballevice.sk

Foto: Facebook