Vytlačiť
Kategória: Správy

Basketbalový klub MBK Handlová sa rozlúčil s dlhoročnou stálicou svojej súpisky Ondrejom Haviarom. Informoval o tom športový riaditeľ baníkov Ivan Kartáč.

"S Ondrom sme sa na základe vzájomnej dohody rozhodli, že ukončíme dlhoročnú spoluprácu. Chceli by sme sa mu poďakovať za všetko, čo pre náš klub urobil a prajeme mu veľa úspechov v osobnom živote," povedal Kartáč.

Tridsaťtriročný handlovský odchovanec odohral v zeleno-čiernom drese úctyhodných jedenásť sezón. S hornonitrianskym celkom získal dve bronzové a jednu striebornú medailu.

Skúsený rozohrávač sa stal ústrednou postavou sezóny 2007/2008, kedy Handlovčania získali extraligový bronz. Práve Ondro bol hrdinom v rozhodujúcom zápolení proti Spišiakom. V ňom "Baníci" tesným víťazstvom 76:75 pripravili "východniarov" o cenný kov. O tomto triumfe rozhodol v samom závere duelu Ondro Haviar, ktorý po uplynutí riadneho hracieho času chladnokrvne premenil dva trestné hody.

Do handlovskej klubovej histórie sa tento 175 centimetrov vysoký rozohrávač zaradil k najväčším stáliciam samostatnej slovenskej súťaže. Veríme, že si Ondro nájde uplatnenie a že pôjde naďalej príkladom basketbalovej mládeži v meste.

Zdroj: mbkhandlova.eu, Foto: Jakub Ruman