Vytlačiť
Kategória: Správy

Prvá z dvoch avizovaných posíl Levických Patriotov je už realitou, na post rozohrávača prichádza do tímu trénera Tea Hojča 28-ročný Američan Vincent Council.

Rodák z Brooklynu si prešiel americkým univerzitným systémom na Providence College. V rámci konferencie Big East sa hneď v úvodnom roku prepracoval do najlepšej päťky nováčikov, o dva roky neskôr bol súčasťou jedného z All Star tímov celej konferencie. Pred štartom profesionálnej kariéry skúšal ešte šťastie v NBA Summer League, v ktorej hájil farby Miami Heat. Napokon však zamieril do Európy, konkrétne do izraelského Hapoel Tel Aviv. Dobré meno si urobil v Grécku, v roku 2015 získal ocenenie „nováčik roka“ a bol súčasťou najlepšej päťky legionárov. Pred sezónou 2017/2018 sa rozhodol Council zamieriť na sever, záujem o jeho služby prejavila fínska Nokia. V 49 dueloch mal priemer 15,6 bodu, 4,3 doskoku, 7,7 asistencie (ligový líder) a 1,1 zisku.

V aktuálnom ročníku zamieril k ambicióznemu účastníkovi nadnárodnej VTB ligy – VEF Riga. Na dvoch frontoch odohral celkovo 14 stretnutí, priemerne mu svietilo v štatistikách 7,3 bodu, 2,3 doskoku, 6,1 asistencie a 1,6 zisku. „Po odchode Bobana Tomiča do tímu, ktorý hrá Ligu majstrov a Jadranskú ligu, sme museli reagovať a nájsť rozohrávača, čo je extrémne dôležitý post. Je to trochu riskantné, ak sa rozhodnete k zmene na tomto poste takto neskoro v sezóne, ale situácia nás k tomu doviedla. Nie každý deň sa podarí hráčovi zo slovenskej ligy podpísať v tak veľkom tíme, akým je Olimpija Ľubľana. Ako majstri Slovenska sme radi, že o našich hráčov majú záujem kluby, ktoré hrajú medzinárodné súťaže ako Ligu majstrov. Situácia na trhu nebola veľmi priaznivá, ťažko sa niekto hľadal. Niektoré možnosti nám nevyšli, ale potom sme sa dozvedeli o Vincentovi. Páčilo sa nám, že hral v solídnych súťažiach. Je veľmi dobrým nahrávačom a vie skórovať rôznymi spôsobmi, keď je to potrebné. Verím, že sa stotožní čo najskôr s našimi systémami a že nám pomôže dosiahnuť na naše ciele,“ vyjadril sa tréner Levíc Teo Hojč k novej tvári v tíme.

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: basketballevice.sk, Foto: vefriga.com