• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po mesačnej prestávke sa basketbalisti Handlovej vrátia do ligového kolotoča domácim zápasom proti bratislavskému Interu. Stretnutie s lídrom tabuľky je na programe v sobotu 2. marca, v handlovskej športovej hale.

Do konca dlhodobej časti odohrajú "baníci" ešte sedem zápasov a do play off vstúpia 6. apríla na palubovke súpera. V prípade, že by sa tabuľkové poradie nemenilo, ich súperom by sa stal úradujúci majster a novopečený víťaz Slovenského pohára, basketbalový klub Levickí Patrioti.

Toto konštatovanie nie je pre Handlovčanov príliš lichotivé a preto musia urobiť maximum, aby sa v závere dlhodobej časti prebojovali na šieste miesto tabuľky. Pre dosiahnutie tejto ambície bolo potrebné posilniť káder na rozohrávke, ktorú mali "zeleno-čierni" už dlhšiu dobu postavenú na jedinom tvorcovi hry, Američanovi K.C. Ross-Millerovi. Ten sa síce svojich úloh zmocnil výborne, no na palubovke trávi v každom stretnutí takmer štyridsať minút.

V závere dlhodobej časti sa preto muselo vedenie MBK poobzerať po hráčovi, ktorý by posilnil práve vyššie spomínaný post. Z útrob handlovskej športovej haly nakoniec vyšlo meno, ktoré po zvyšok sezóny doplní súpisku "baníkov". Na Hornú Nitru prichádza skúsený, tridsaťjedenročný rozohrávač Vuk Malidžan. Bývalý mládežnícky reprezentant Srbska má za sebou pôsobenia v srbskej, slovinskej a fínskej lige. Na Slovensko prišiel zo srbského tímu KK Dynamic VIP Pay Belehrad, kde odohral celkom šesť zápasov. Počas nich trávil na palubovke v priemere 11,3 minúty, zaznamenával 2 body, 1,3 doskoku a 2,7 asistencie. Sezónu 2018/2019 ale začal vo  fínskej Koris Lige, v drese fínskeho tímu BC Nokia. Tam nastúpil v trinástich dueloch a jeho priemer bol 8,4 bodu, 5,8 doskoku a 5 asistencií na stretnutie.

“V predchádazajúcich kluboch som nedostal minutáž, na akú som bol zvyknutý a preto bolo veľmi ťažké ukázať, čo vo mne je. Verím, že v Handlovej priestor dostanem a svoje kvality potvrdím. To bol dôvod, prečo som sa rozhodol podpísať zmluvu s MBK. Prichádzam v najdôležitejšom období, kedy náš tím zabojuje o tabuľkové umiestnenie v základnej časti a následne o postup do semifinále vo vyraďovacích bojoch. Preto viem, že dôveru svojho nového zamestnávateľa nesmiem sklamať,” skonštatoval po svojom príchode 193 centimetrov vysoký handlovský rozohrávač.

Zdroj: mbkhandlova.eu, Foto: basket.fi